Zomermarktjes

04 juli 201929 augustus 2019

Wie de mediterrane sfeer wil opsnuiven in eigen stad, kan niet ontbreken op de zuiderse zomermarkten.

Even verpozen met een lekker hapje of drankje? Dat kan naar goede gewoonte tijdens de zuiderse zomermarkten op het Sint-Maartenskerkhof en het Jozef Vandaleplein. Op vier donderdagen, 4 en 18 juli en op 22 augustus en 29 augustus, kan je vanaf 17 uur terecht op de gezelligste pleintjes van de stad. Je kan er heerlijke hapjes proeven, cocktails drinken en genieten van zuiders geïnspireerde optredens. De optredens beginnen telkens om 20 uur. 

NIEUW dit jaar “EN PLEIN ETE” - Overbekeplein.

Tijdens de zomermarktjes tovert het plaatselijk comité het Overbekeplein om tot feestplein. Daarnaast hebben boekhandel Novelle en atelier Aertease een straf team van Kortrijkse ondernemers uitgenodigd om hen te versterken voor de nodige versnaperingen en drankjes: Barcyclette, Koffie Queen, Ziggy, de Stroaete en fietshersteller Kevin stellen allen hun kunsten tentoon. Kortom, echt vakantie in eigen stad!

 

​​​​4 juli: Travelbees

De bas zoemt, drums knallen, de gitaar straalt, keys leggen een tapijtje met goudgele akkoorden waar de vocal overheen zwermt... Dames en heren, zweef mee op de aanstekelijke, bij-zondere covers van de Travelbees!

18 juli: Radio vader

Ter ere an under dronke voader en dansende moeder, antisociale broers en marginale zusters, eert dit 5koppige leger de allergrootste helden uit het jaren 80, 90 en 2000. Rock'n roll from hell/heaven/earth met de toestemming van Freddy Mercury.

22 augustus: Silicon Carne

We schrijven 2001  als Silicon Carne  voor de eerste maal samenkomt in de gezellig Buysfabriek in Mechelen. Deze  band is ondertussen uitgegroeid tot de meest legendarische, sexy en viriele  partyband uit Elewijt en omstreken. Sinds 2001 maken zij de streek onveilig met hun mix van klassiekers uit alle genres: pop, rock, hiphop, dance en metal. Geen enkel genre is hun vreemd. Silicon Carne staat garant voor een ECHT feest!

29 augustus: Louie Louie

Louie Louie ontstond in 2013 uit liefde voor de gouden tijden van de pop en rockmuziek: de sixties. Zes jaar later, na meer dan 100 optredens van de kust tot diep in Limburg, staat de band op het top van zijn kunnen en neemt je mee op een trip naar Monterey, Jazz Bilzen, en dit jaar vooral WOODSTOCK.