Zomerfietsroute 2021 gidst je langs petanqueveldjes en verrassende plekjes

Gepubliceerd op donderdag 08 juli 2021

De zomervakantie is net begonnen en het mooie weer zal binnenkort ongetwijfeld weer van de partij zijn. Daarom brengt de dienst Toerisme een niet-te-missen zomerkaart uit met een nieuwe fietsroute en tal van zomerse tips. Want in Kortrijk valt er de hele zomer lang altijd wel iets te beleven.

Fietsroute met 8 leuke spots in het groen

De fietsroute loodst je langs 8 minder bekende groene plekken in de stad. Wie kent LOOF of de tuin Gilbert Desloovere?

Wil je het hele traject niet in 1 keer afleggen? Geen probleem. De lus heeft een achtvorm, dus 2 rondjes in één. Zo heb je nog meer tijd voor een welverdiende pauze bij de leuke cafeetjes die je op de route tegenkomt.

Bij warm weer is het zeker geen slecht idee om je zwemplunje mee te nemen. Ga voor een duik in één van de 3 stedelijke zwembaden die je onderweg passeert.

Om de honger na het zwemmen te stillen, kies je zelf een leuke picknickplek uit de vele groene plaatsjes die de route telt. Ook mensen zonder picknick hoeven geen honger te lijden: je komt onderweg voldoende fijne horecazaken tegen voor de bevoorrading.

Petanque

Heb je even geen zin meer om te trappen? Maak dan een kleine omweg naar één van de vele petanqueveldjes die Kortrijk te bieden heeft en waag je aan een potje petanque. De veldjes staan aangeduid op het kaartje.

Een volledig overzicht van alle petanqueveldjes in Kortrijk vind je op www.kortrijk.be/petanqueterreinen.

Paradise

Terug aangekomen in het centrum, kan je op de Grote Markt niet naast het kleurrijke kunstwerk kijken. Dit is de startplek van de triënnale Paradise. In het Belfort kan je de Paradise wandelroute ophalen, om je uitstapje nog even verder te zetten of om op een andere dag terug in te pikken.

Alle info over Paradise staat op www.paradisekortrijk.be.

Kalender met de leukste activiteiten en events

Tal van organisaties ontwaken na een lange rustperiode en geven er in Kortrijk een stevige lap op. De agenda toont maar een deel van de vele evenementen die deze zomer in Kortrijk doorgaan. Je kan de fietstocht dus perfect koppelen aan een andere activiteit. Zo kan je de stad ontdekken tijdens een begeleide zomerwandeling, de geur van koffie ruiken tijdens het George Washington wandelcircuit of supporteren voor je favoriete wielrenner tijdens de GP Marcel Kint.

De zomerfietsroute staat nog boordevol andere tips. Neem zeker ook een kijkje op www.zomerinkortrijk.be voor het meest volledige overzicht.

Je vindt de zomerfietsroute online op www.toerismekortrijk.be of kan ze op papier afhalen bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark, het historisch stadhuis, infopunt Begijnhof of de Schouwburg.