Zet jouw idee op de kaart

‘Kortrijk Spreekt en doet mee’ is het platform voor iedereen die een klein of groot initiatief wil nemen om zijn omgeving beter te maken. Heb je een leuk idee, sla dan de handen in elkaar met je buren. De mogelijkheden zijn heel divers: de organisatie van een gemeenschappelijke buurttuin, een spijkerpadwandeling, het schilderen of opfrissen van een lelijke muur,… Het kan echt van alles zijn, zolang het initiatief een meerwaarde heeft voor de hele buurt of een grote groep bewoners. Persoonlijk gewin en commerciële doelen zijn uitgesloten.

Heb je nog geen inspiratie, maar wel veel goesting, neem dan een kijkje op www.kortrijkdoetmee.be! Je vindt er talrijke originele ideeën en door op het idee te klikken kan je ook zien welke stappen je moet ondernemen om het voorstel in praktijk om te zetten. Een idee indienen doe je ook via deze website.

Een medewerker van de stad zal contact met je opnemen om na te gaan of jouw voorstel kan gerealiseerd worden.

Organiseer je met jouw vereniging of buren een activiteit tijdens de periode van winter in Kortrijk? Laat het weten via communicatie@kortrijk.be. Zo krijgt jouw event een plaatsje in onze online kalender.

Ga naar de website van Kortrijk Spreekt en Doet mee