WONDER verrast met muzikaal programma

Gepubliceerd op Maandag 12 oktober 2020

Dat het coronavirus de biënnale Interieur onderuit haalde was voor de Kortrijkse creatieve partners een impuls om intenser dan ooit de handen in elkaar te slaan. Het resultaat is een gloednieuw stadsfestival WONDER. 

Creativiteit, design en verwondering

Creativiteit, design en verwondering staan van 15 oktober tot en met 15 november centraal in een parcours dat langs verschillende plekken in de stad loopt en inwoners/bezoekers op een coronaveilige manier wil inspireren. Maar WONDER is bovenal ook een muzikale reis. Wilde Westen brengt maar liefst vier (hoofdzakelijke vrouwelijke) topproducties om naar uit te kijken. 

An Pierlé

An Pierlé brengt haar prachtige debuutplaat ‘Mud Stories’ in een onuitgegeven kader tot leven. Op 15 oktober wordt de hal van het nieuwe Howest-gebouw Penta omgetoverd tot een intieme setting. Op deze legendarische plaat staan haar stem en een elektrische piano centraal. Een trip down memory lane waar nog slechts enkele tickets voor zijn.

Sohnarr

Patricia Vanneste brengt onder de naam Sohnarr meeslepende melodieën die jou in één klap de natuur in katapulteren. In volle lockdown verscheen de plaat ‘Coral Dusk’, de Schouwburg is één van de eerste locaties waar de plaat live te horen zal zijn. Bereid je voor op een epische trip door de Scandinavische natuur op het ritme van piano, drum en viool.

Driftwood

Driftwood’, een ander project van diezelfde Patricia Vanneste, brengt in de Concertstudio een totaal andere kant van haar. Samen met Sam De Bock en Sam Pieter Janssens creëren ze een eigen muzikaal universum waarvan hun plaat ‘Only fighters left behind’ de exponent is. Een plaat die met lovende recensies onthaald werd en het beste doet vermoeden voor hun muzikale toekomst.

SX

Verwacht je aan een opzwepende performance en een zwoel elektrisch samenspel bij de performance van SX.
De band voorstellen hoeft niet meer. Depart kan na een periode van stilte eindelijk weer ontploffen tijdens hun optreden op 5 november