Werken Meensesteenweg ondanks moeilijke omstandigheden afgerond

Gepubliceerd op Vrijdag 15 mei

De Meensesteenweg werd op vrijdagochtend 15 mei opnieuw opengesteld. De riolering en de rijweg werden over zo’n 300 meter vernieuwd, van de ingang van het voetbalstadion KVK tot de ingang van de begraafplaats Sint-Jan. De werken werden uitgevoerd door Growebo nv. De totale werken kostten €385.457, daarvan voorzag Stad Kortrijk €181.330 en werd €204.127,00 door het Vlaams Gewest betaald.

Ernstig beschadigd wegdek en riolering hernieuwd

Het wegdek was ter hoogte van de uitgevoerde werken ernstig beschadigd. Onderzoek wees uit dat er een oorzakelijk verband bestond tussen de toestand van de riolering en de beschadiging van de rijweg. Het wegdek werd opengebroken en de bestaande rioolbuis vervangen. Het Vlaams gewest maakte van de gelegenheid gebruik om het wegdek mee te vernieuwen.

Werken tijdig afgerond ondanks coronacrisis

Dankzij de inzet van de aannemer kon het wegdek vandaag weer opengesteld worden. In volle coronacrisis werd er toch verder gewerkt, wat niet altijd even evident was. Er was een verminderde capaciteit van leveranciers, beperkte personeelsinzet.... De voorzichtige versoepeling van de coronamaatregelen zorgde ervoor dat diverse onderaannemers met een overvolle planning kwamen te zitten.

Er werd echter ook het beste gemaakt van deze vreemde tijden. De aangrenzende handelaars en winkels mochten door de lockdownmaatregelen niet open. Door in deze periode een versnelling hoger te schakelen werd de hinder voor de aangrenzende handelaars dan ook beperkt.