Nieuws - meest recent

Voor veel mensen kan zelfs een kleine hittegolf ernstige gevolgen hebben. Oudere mensen, mensen met een beperking of mensen in een kwetsbare situatie komen tijdens warme dagen minder het huis uit, of voelen zich sneller onwel. Zij hebben het felst te kampen met de schadelijke gevolgen van zeer warm weer. Als buur, familielid of vriend even aanbellen bij deze mensen en polsen of je ergens mee kan helpen, kan voldoende zijn om grote problemen te voorkomen.

1 reacties

Stad Kortrijk organiseert elk jaar de zomerschool, een soort taalbad voor kinderen die maximum 2 jaar in België verblijven en onze taal nog niet zo goed beheersen. Doelgroep is een leuke mix van kinderen (5-12 jaar) uit verschillende landen en culturen. Dit jaar vindt de zomerschool plaats van 14 tot en met 25 augustus in het Groeningeheem. Zie jij vrijwilligerswerk zitten bij de zomerschool?

20/06

De Verenigde Naties hebben 17 doelstellingen voorop gesteld. Die zorgen ervoor dat mens en natuur zich op een duurzame manier kunnen ontwikkelen. Gent nodigt andere steden uit om beter te presteren op die duurzame ontwikkelingsdoelen. Het eerste objectief is armoede de wereld uit helpen. Omdat Kortrijk hierop keihard inzet daagt Gent ons uit. Gent spoort Kortrijk aan om massaal sociaal te eten. Wie ontvangt op dinsdag 20 juni het grootste aantal nieuwe mensen in de sociale restaurants in Kortrijk en Gent?

In het Begijnhof van Kortrijk start vanaf 1 maart een werking om kinderen, jongeren en hun gezinnen bij te staan bij het verwerken van trauma’s en rouw. Het initiatief is het eerste in zijn soort in West-Vlaanderen en komt van de vzw Ontrafel, een Kortrijkse spin-off van vzw De Bleekweide uit Gent.

az groeninge staat voor de grootste verhuisbeweging uit zijn geschiedenis. Campus vercruysselaan en campus loofstraat sluiten in maart en april 2017 de deuren en verhuizen definitief naar campus kennedylaan. Vanaf dan zijn er nog twee sites: campus reepkaai en campus kennedylaan. Wat betekent dat voor jou?

De Speelvogel en vzw De Stroom zijn verhuisd naar een pand aan de Zwevegemsestraat 7 in Kortrijk. Op dit moment zijn nog renovatiewerken aan de gang in de nieuwe locatie, maar ondertussen blijven de vrije tijdsactiviteiten voor mensen met een beperking plaatsvinden in het reguliere vrijetijdscircuit. Spelotheek De Speelvogel blijft voorlopig gesloten omdat het team en de vrijwilligers aan een spelherindeling werken. Op 1 februari opent de spelotheek opnieuw en vind je het spelmateriaal terug in leeftijdshoeken.

In het Begijnhof van Kortrijk start vanaf 1 maart 2017 een werking om kinderen, jongeren en hun gezinnen bij te staan bij het verwerken van trauma’s en rouw. Het initiatief is het eerste in zijn soort in West-Vlaanderen en komt van de vzw Ontrafel, een Kortrijkse spin-off van vzw De Bleekweide uit Gent.

 

Vamos Vacaturos maakten kennis met mensen uit alle hoeken van de wereld, die minstens 1 ding gemeen hebben: ze werken allemaal in onze bedrijven. Omdat ze er nodig zijn. Ondanks hun buitenlandse roots. Dankzij hun buitenlandse roots.

08/02

Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Via de opleidingen van het Rode Kruis leert men je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. De eerstvolgende cursus Eerste Hulp – Help start in Kortrijk op woensdag 8 februari.

Tijdens de kille wintermaanden kunnen ouderen en hulpbehoevenden wel extra ondersteuning gebruiken. Stad en OCMW Kortrijk lanceren dan ook een warme oproep naar elke stadsgenoot om extra waakzaam te zijn voor buurtbewoners die tijdens sneeuw- en ijzeldagen geïsoleerd dreigen te raken.