Nieuws - meest recent

Het OCMW Kortrijk onderschrijft het onderzoek van Hogeschool Vives waarbij vastgesteld wordt dat 65-plussers een groot risico lopen op ondervoeding. ‘Wij stelden hetzelfde vast bij veel senioren in onze stad en hebben daarom zwaar geïnvesteerd in sterk groeiend aanbod gezonde en evenwichtige maaltijden aan huis en in onze wijkcentra’, zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene.

Op vrijdag 15 september opent de Deelfabriek officieel de deuren in Kortrijk. De Deelfabriek op de Venning bundelt verschillende initiatieven uit de deel-, ruil- en hersteleconomie. Op dezelfde locatie wordt een volledig nieuwe ontmoetingsruimte ingericht voor de buurt, en opent de nieuwe voorschoolse kinderopvang ‘speelhoek Venning’.

 

04/10

Tijdens Winter in Kortrijk omringen we op de Veemarkt van 16 tot 24 december de Arc de Triomphe met een ‘MarcT de Triomphe’, 10 dagen markt waar muziek, kunst, voeding, ontmoeting en verbinding centraal staan. We geven iedereen de kans de Arc en ‘MarcT’ in te vullen, aan te kleden en vorm te geven.

15/09

Van 15 tot en met 17 september vindt de 23ste editie plaats van de plantjesactie van Kom op tegen Kanker. Tientallen vrijwilligers trekken de straat op om azalea’s te verkopen.

09/09

Tijdens het tweede weekend van september verzamelt Zuid West-Vlaanderen op de sportcampus Lange Munte voor de 4de editie van Levensloop. Met Levensloop zetten we de mensen, die kanker overleefden of er nog tegen vechten, centraal. We herinneren ook dierbare familieleden en naasten die aan kanker zijn overleden. De 24 uren symboliseren het voortdurend gevecht van de patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

levensloop
08/09

Op 8 september 2017 kan je als gebruiker van een elektrische scooter of elektrische rolwagen deelnemen aan Medicura Treft, een begeleide 15 kilometer lange elektrische-rolstoeltocht langs bezienswaardigheden in en rond Kortrijk. Aansluitend vindt een gratis optreden van Danny Fabry plaats.

Voor veel mensen kan zelfs een kleine hittegolf ernstige gevolgen hebben. Oudere mensen, mensen met een beperking of mensen in een kwetsbare situatie komen tijdens warme dagen minder het huis uit, of voelen zich sneller onwel. Zij hebben het felst te kampen met de schadelijke gevolgen van zeer warm weer. Als buur, familielid of vriend even aanbellen bij deze mensen en polsen of je ergens mee kan helpen, kan voldoende zijn om grote problemen te voorkomen.

1 reacties

Stad Kortrijk organiseert elk jaar de zomerschool, een soort taalbad voor kinderen die maximum 2 jaar in België verblijven en onze taal nog niet zo goed beheersen. Doelgroep is een leuke mix van kinderen (5-12 jaar) uit verschillende landen en culturen. Dit jaar vindt de zomerschool plaats van 14 tot en met 25 augustus in het Groeningeheem. Zie jij vrijwilligerswerk zitten bij de zomerschool?

20/06

De Verenigde Naties hebben 17 doelstellingen voorop gesteld. Die zorgen ervoor dat mens en natuur zich op een duurzame manier kunnen ontwikkelen. Gent nodigt andere steden uit om beter te presteren op die duurzame ontwikkelingsdoelen. Het eerste objectief is armoede de wereld uit helpen. Omdat Kortrijk hierop keihard inzet daagt Gent ons uit. Gent spoort Kortrijk aan om massaal sociaal te eten. Wie ontvangt op dinsdag 20 juni het grootste aantal nieuwe mensen in de sociale restaurants in Kortrijk en Gent?

In het Begijnhof van Kortrijk start vanaf 1 maart een werking om kinderen, jongeren en hun gezinnen bij te staan bij het verwerken van trauma’s en rouw. Het initiatief is het eerste in zijn soort in West-Vlaanderen en komt van de vzw Ontrafel, een Kortrijkse spin-off van vzw De Bleekweide uit Gent.