Nieuws - meest recent

In het Begijnhof van Kortrijk start vanaf 1 maart een werking om kinderen, jongeren en hun gezinnen bij te staan bij het verwerken van trauma’s en rouw. Het initiatief is het eerste in zijn soort in West-Vlaanderen en komt van de vzw Ontrafel, een Kortrijkse spin-off van vzw De Bleekweide uit Gent.

az groeninge staat voor de grootste verhuisbeweging uit zijn geschiedenis. Campus vercruysselaan en campus loofstraat sluiten in maart en april 2017 de deuren en verhuizen definitief naar campus kennedylaan. Vanaf dan zijn er nog twee sites: campus reepkaai en campus kennedylaan. Wat betekent dat voor jou?

De Speelvogel en vzw De Stroom zijn verhuisd naar een pand aan de Zwevegemsestraat 7 in Kortrijk. Op dit moment zijn nog renovatiewerken aan de gang in de nieuwe locatie, maar ondertussen blijven de vrije tijdsactiviteiten voor mensen met een beperking plaatsvinden in het reguliere vrijetijdscircuit. Spelotheek De Speelvogel blijft voorlopig gesloten omdat het team en de vrijwilligers aan een spelherindeling werken. Op 1 februari opent de spelotheek opnieuw en vind je het spelmateriaal terug in leeftijdshoeken.

In het Begijnhof van Kortrijk start vanaf 1 maart 2017 een werking om kinderen, jongeren en hun gezinnen bij te staan bij het verwerken van trauma’s en rouw. Het initiatief is het eerste in zijn soort in West-Vlaanderen en komt van de vzw Ontrafel, een Kortrijkse spin-off van vzw De Bleekweide uit Gent.

 

Vamos Vacaturos maakten kennis met mensen uit alle hoeken van de wereld, die minstens 1 ding gemeen hebben: ze werken allemaal in onze bedrijven. Omdat ze er nodig zijn. Ondanks hun buitenlandse roots. Dankzij hun buitenlandse roots.

08/02

Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Via de opleidingen van het Rode Kruis leert men je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. De eerstvolgende cursus Eerste Hulp – Help start in Kortrijk op woensdag 8 februari.

Tijdens de kille wintermaanden kunnen ouderen en hulpbehoevenden wel extra ondersteuning gebruiken. Stad en OCMW Kortrijk lanceren dan ook een warme oproep naar elke stadsgenoot om extra waakzaam te zijn voor buurtbewoners die tijdens sneeuw- en ijzeldagen geïsoleerd dreigen te raken.

23/12

De Heerlijkheid van Heule zorgt ervoor dat de koude winteravonden net ietsje warmer worden. Dit doet de organisatie door de organisatie van de jaarlijkse Doe-Het-Zelf kerstmarkt. Men brengt er mensen samen aan de gloeiende vuurkorven en zorgen er voor heerlijke drankjes en hapjes. Je kan er genieten van wat live muziek maar evengoed van een stiltemoment rond het kampvuur. De Doe-Het-Zelf kerstmarkt biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele fantastische creatieve workshops.

De Provincie West-Vlaanderen lanceerde zopas de zesde groepsaankoop groene energie (groene stroom en gas) op www.samengaanwegroener.be. Door veel gezinnen samen te brengen in een groepsaankoop probeert de provincie een goedkopere prijs gas en elektriciteit te verkrijgen.

16/12

Geef iemand die je niet kent een geschenk. Dat is de boodschap die schuilt achter de ‘Arc de Triomphe’ op de Grote Markt. Koop een cadeautje bij één van de deelnemende handelaars, noteer of het een geschenkje is voor een vrouw, man, meisje of jongen en laat het daar achter. Een sociale organisatie haalt de cadeautjes op. Kreeg je eerder al eens zelf een cadeau dat je eigenlijk niet bevalt en wil je daar iemand een plezier mee doen die anders maar weinig krijgt? Ook dat kan via die handelaars.

1 reacties