Nieuws - meest recent

06/03

NEEM DEEL AAN DE SINKSEN STRAATPARADE/ infomoment

Bolwerk, Passerelle en stad Kortrijk organiseren tijdens Sinksen een tweede editie van de Swingende Sinksen straatparade. De organisatoren vonden hun inspiratie in het Sunlog-festival in Cebu City (Filippijnen) afgelopen januari.

De straatparade gaat dit jaar door op zaterdag 19 mei. De parade slingert zich met een grote kleurrijke choreografie door de binnenstad en eindigt in stijl aan de Leieboorden.

De wijkteams van OCMW Kortrijk hebben er een nieuwe troef bij: evenementenwagen Voiture. Dat is een oude paardentrailer die werd omgebouwd tot een opvallende, multifunctionele bus. Voiture zal worden ingezet tijdens evenementen en buurtfeesten.

09/04

Op Sinksen 18 openen we de vernieuwde Leieboorden met een Sinksen Straatparade. 100 dansers, 100 kleurrijke kostuums en aanstekelijke beats. Zin om deel te nemen ?
In dit creatieve boot camp tijdens de paasvakantie stomen we je klaar voor een onvergetelijke parade op Sinksen 18.
Bewegen op vlotte ritmes, kronkelen zoals water door de straten. Samen dansen op stille en stevige klanken aan de verlaagde Leieboorden. Schitteren in kostuums en maskers die we zelf maken.

Wil je meer gezonde lucht in de stad? Hou je van gezond en duurzaam eten? Vind je armoede een onrecht? Heb je hierover creatieve ideeën en wil je tot actie overgaan? Dan is The Global Challenge wat je
zoekt. Jongeren tussen 16 en 23 jaar kruisen best zaterdag 3 februari in hun agenda aan. Dan vindt De kick off plaats van 14 tot 18 uur aan het Kortrijkse stadhuis. De deelname is gratis.

De eerstvolgende cursus Eerste Hulp – Help start in Kortrijk op dinsdag 6 februari. De lessen vinden plaats op dinsdag- en vrijdagavond van 19 tot 21.15 uur in het Rode Kruislokaal, Antoon Van Dycklaan 14A, 8500 Kortrijk. De cursus zelf is gratis. Bij aanvang van de cursus kan je het handboek Eerste Hulp aanschaffen.

Op dinsdag 19 december werd het vredeslicht om 11 uur overhandigd in het bijzijn van deken Geert Morlion, aan het stadsbestuur. Dit op de MarcT de Triophe, op de Veemarkt ter hoogte van de ingang K in Kortrijk. Hiervoor kwam een groep jonge mensen uit Drongen (de kring) het vredeslicht overhandigen. Deze jongeren nemen het sociaal engagement op om Kortrijk te verbinden met steden waar het vredeslicht ook langs komt. Oostende, Brugge, Gent, Deinze, Nevele, Lommel, Hasselt, Antwerpen, Brussel, enz…..

VORK, het nieuwe volksrestaurant in Kortrijk dat in april van volgend jaar de deuren opent, is door Vlaanderen geselecteerd als stedelijk project ter bestrijding van armoede. De Vlaamse regering beloont Kortrijk met een subsidie van 725.000 euro. Kortrijk is daarmee één van de vijf centrumsteden in Vlaanderen die samen in totaal 2.900.000 euro subsidie ontvangen uit de projectoproep ‘Investeringen in sociale infrastructuur’.

 

16/12

Op de Veemarkt start vanaf zaterdag 16 december MarcT de Triomphe. Onder de Arc de Triomphe worden net als andere jaren geschenken gedoneerd voor wie pakjes kopen in deze eindejaarsperiode minder evident is. Maar MarcT de Triomphe is ook de verzamelplek voor wie in Kortrijk iets wil doen rond de Warmste Week.

1 reacties

Begin december opent het OCMW van Kortrijk een nieuwe crisisopvang in de Brugsestraat 34. De opvang omvat 9 gemeubelde kamers voor in totaal 10 personen die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Met het project is een investering van 600.000 euro gemoeid. De Leerwerkplaats van het OCMW en De Poort voerde de volledige renovatie uit in eigen beheer. 

 

De afgelopen twee maanden is het aantal bezoekers van de nachtopvang in Kortrijk opnieuw toegenomen. Daarom bekijken OCMW en CAW of het aantal bedden bij de nachtopvang nog kan worden uitgebreid.