Nieuws - meest recent

Begin december opent het OCMW van Kortrijk een nieuwe crisisopvang in de Brugsestraat 34. De opvang omvat 9 gemeubelde kamers voor in totaal 10 personen die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Met het project is een investering van 600.000 euro gemoeid. De Leerwerkplaats van het OCMW voerde de volledige renovatie uit in eigen beheer. 

 

De afgelopen twee maanden is het aantal bezoekers van de nachtopvang in Kortrijk opnieuw toegenomen. Daarom bekijken OCMW en CAW of het aantal bedden bij de nachtopvang nog kan worden uitgebreid.

Van 16 tot 24 december 2017 is de Veemarkt het decor voor de bijzondere kerstmarkt ‘MarcT de Triomphe’. Dit initiatief bestaat uit 9 dagen markt waar muziek, voeding, ontmoeting en verbinding centraal staan. Organisaties, scholen, ondernemers, maar ook de Kortrijkzanen zelf kunnen meewerken aan deze kerstmarkt van solidariteit. Hun ideeën, projecten en initiatieven zijn belangrijk voor de invulling, planning en uitvoering van het concept.

25/11

Het Sociaal Huis organiseert, in samenwerking met Rode Kruis-Kortrijk, op zaterdag 25 november 2017 de opleiding Hartveilig, 'Reanimeren en Defibrilleren'. Deze gratis opleiding vindt plaats bij Rode Kruis-Kortrijk, Antoon Van Dycklaan 14a, start om 9 uur en eindigt om 12 uur

Er is een blijvend tekort aan orgaandonoren in België: jaarlijks sterven 100 Belgen die op een donororgaan wachten. Dit cijfer moet naar beneden. Daarom heeft Stad Kortrijk de ambitie om de meeste donoren per inwoner te hebben van alle steden in België.

24/10

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert crematorium UITZICHT in de periode van 1 november 'De Herinnering'. Het is een moment en een plaats waar iedereen welkom is om een overledene te herdenken. Met woord en muziek staan we stil bij leven en afscheid nemen.

17 oktober is traditioneel de wereldverzetdag tegen armoede. Ook Kortrijk doet mee, met een speciale wandeling langs plekken waar mensen in armoede hulp krijgen.

Er was al een grote K in Kortrijk, nu is er vlakbij ook De Kleine K in Kortrijk, een plek waar kinderen de baas zijn. Het Baggaertshof, beschermd erfgoedmonument van OCMW Kortrijk in de Sint-Jansstraat, kreeg recent een facelift en biedt voortaan elke woensdagnamiddag plaats aan kinderen van de lagere school om zich creatief uit te leven.

Het OCMW lanceert een nieuwe vorm van vervoer in de binnenstad van Kortrijk. Twee fietstaxi’s staan klaar om marktbezoekers met hun boodschappen te vervoeren tussen de markt en de bushaltes aan het station. Daarmee wil het OCMW, aanvullend op de bestaande vervoersinitiatieven, een oplossing bieden voor ouderen of minder mobiele mensen die korte afstanden willen afleggen in de binnenstad.

Het OCMW Kortrijk onderschrijft het onderzoek van Hogeschool Vives waarbij vastgesteld wordt dat 65-plussers een groot risico lopen op ondervoeding. ‘Wij stelden hetzelfde vast bij veel senioren in onze stad en hebben daarom zwaar geïnvesteerd in sterk groeiend aanbod gezonde en evenwichtige maaltijden aan huis en in onze wijkcentra’, zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene.