Voorschoolse kinderopvang Blokkenhuis krijgt nieuwe stek en breidt uit

Gepubliceerd op donderdag 06 september 2018

De voorschoolse kinderopvang van het OCMW Kortrijk  is verhuisd naar de nieuwe campus in de Doorniksestraat, boven volksrestaurant VORK. Het totaal aantal plaatsen is nu al uitgebreid van 26 naar 32. Vanaf begin 2019 zal er in totaal plaats zijn voor 53 kindjes, verspreid over drie leefgroepen. Nieuw is dat er ook plaats zal zijn voor occasionele kinderopvang.

Sinds vrijdag 31 augustus is er volop leven op de bovenste verdiepingen van het nieuwe pand op de voormalige Site Gheysen, waar volksrestaurant VORK al enkele maanden volop draait. De voorschoolse kinderopvang Blokkenhuis van het OCMW verhuisde vanuit de Condédreef (14 plaatsen) en de Sint-Janslaan (12 plaatsen) naar hun nieuwe stek. In totaal zullen verdieping twee en drie plaats bieden aan 53 kindjes, verdeeld over drie leefgroepen.

Naast gewone opvangplaatsen biedt het Blokkenhuis ook plaatsen aan voor occasionele opvang, een vorm van opvang waar veel nood aan is. Het gaat om tijdelijke opvang om dringende redenen. Denk aan gezinnen waarbij één van de ouders werkloos is en plots werk vindt of met een opleiding kan starten. Deze occasionele opvangplaatsen zullen, omwille van subsidie-redenen, beschikbaar zijn vanaf 1 januari 2019, als ook de derde leefgroep van start gaat.

De drie leefgroepen bevinden zich op de tweede en derde verdieping van het gebouw. Er is een buitenspeelplaats op beide verdiepingen. Op de derde verdieping zijn er twee leefgroepen met een capaciteit van 18 kinderen. De buitenspeelplaats verbindt de twee leefgroepen. Per leefgroep is er een leefruimte, twee slaapkamers, een ingericht keukenblok en een aparte verzorgingsruimte. De leefgroep op de tweede verdieping biedt plaats aan 17 kinderen en heeft dezelfde faciliteiten.

kinderopvang Blokkenhuis