Volksbarbecues terug van weggeweest

Gepubliceerd op Donderdag 12 mei 2022
volksbarbecue

Na een coronastilte pikt het stadsbestuur de draad opnieuw op van de volksbarbecues. Het stadsbestuur nodigt alle inwoners van Bissegem uit naar de eerste volksbarbecue van dit seizoen op zondag 15 mei vanaf 12.30 uur op Bissegemplaats.

Het stadsbestuur organiseerde de voorbije jaren al 14 volksbarbecues in verschillende wijken en deelgemeenten van de stad. Komende zomer pikt het stadsbestuur de draad terug op.

Het stadsbestuur trekt komende zondagochtend door de straten van Bissegem voor een Kortrijk op Toer. Aansluitend kunnen de inwoners vanaf 12.30 uur aan tafel schuiven voor een barbecue op Bissegemplaats. De lokale middenstand, verenigingen en plaatselijke handelaars helpen mee bij de organisatie. De prijs bedraagt 9 euro (3 stukken vlees/veggie + groenten/aardappelen + 1 drankje inbegrepen). Vooraf inschrijven is niet nodig, maar het stadsbestuur werkt wel volgens het principe 'op is op'. Je komt dus best op tijd. Er is eten voorzien voor 300 personen. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel.

Er volgen deze zomer nog meer volksbarbecues in andere wijken of deelgemeenten. Afhankelijk van het weer wordt telkens op woensdag beslist of deze kunnen doorgaan. Buurtbewoners ontvangen een uitnodiging via een flyer in de bus.