Verklaring wettelijk samenwonen kan nu ook digitaal

Gepubliceerd op donderdag 29 oktober 2020

Kortrijkzanen die zich willen laten registreren als wettelijk samenwonenden kunnen dat voortaan digitaal. Een afspraak maken in het stadhuis hoeft vanaf vandaag niet meer.

Situatie tot vandaag

Inwoners die zich wensen te laten registreren als wettelijk samenwonenden maken een afspraak in het stadhuis en beide personen komen fysiek langs aan het loket. Na controle van het dossier wordt het wettelijk samenwonen geregistreerd in het rijksregister. De wettelijk samenwonenden krijgen hiervan een bevestiging opgestuurd per post.

Nieuwe digitale procedure

Vanaf nu vul je digitaal een aanvraagformulier in op de website van de stad en onderteken je via e-ID. Na het uploaden via de website wordt het dossier behandeld door de stadsdienst. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, wordt het wettelijk samenwonen geregistreerd in het rijksregister. De kersverse wettelijk samenwonenden ontvangen hiervan een bevestigingsmail. Indien er toch nog bijkomende vragen of documenten nodig zijn, neemt de stadsdienst contact op met de aanvragers om af te spreken wat er nog moet gebeuren.

Waar te vinden?

Het formulier en alle info vind je op www.kortrijk.be/thuisloket bij de knop ‘wettelijk samenwonen’ of op www.kortrijk.be/samenwonen.

Daarnaast kan het wettelijk samenwonen ook nog steeds worden geregistreerd via afspraak in het stadhuis.