Verken de Leie met de milieuboot – een unieke ervaring!

23/09

Heb je zin om de Leie op een aparte manier te ervaren?

Op zaterdag 23 september 2017 organiseert De Milieuboot van 14 tot 17u een Milieuboottocht op de Leie. Aanleggen doet hij Kortrijk ter hoogte van het Koning Albertpark.
Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, het landschap in de omgeving, de stad aan het water, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van de rivier. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

In het weekend en op woensdagnamiddag zijn verenigingen, milieuraden, gezinnen, vriendengroepen en families welkom. In de week zijn er Educatieve Milieuboottochten voor scholen.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

De Leie wordt een belangrijke schakel in de scheepvaartroute tussen de Seine en de Schelde. Daarom wordt de rivier momenteel aangepast voor grotere schepen. Het blijft een uitdaging om ook natuur, landschap en recreatie te valoriseren.

Opgemaakt op: 07/09/2017

Reactie toevoegen