Nieuws - meest recent

Van dinsdag 8 augustus tot vrijdag 1 september 2017 voert de firma A. Cocquyt in opdracht van het stadsbestuur werken uit in de Lampestraat in Marke tussen het kruispunt met de Smokkelpotstraat en de brug van de A17/E403.

Op vrijdag 11 augustus 2017 plaatst de firma Demabuild bvba uit Ieper een kraan in de Overleiestraat ter hoogte van huisnummer 58.

Tussen maandag 7 tot donderdag 31 augustus 2017 voert de firma Stadsbader uit Harelbeke wegeniswerken uit op het kruispunt Stationsstraat-Havermarkt-Waterpoort. De werken zullen 3 dagen duren. Er is een plaatselijke omlegging voorzien.

Maandag 10 juli voert de stad van 5u30 tot 7u30 dringende herstellingswerken uit aan de tunnel Doorniksepoort.

Stadsbestuur maakt gevaarlijk kruispunt Hugo Verriestlaan / Lode de Boningelaan /Graaf Boudewijn IX-laan veilig voor fietsers en voetgangers. Wandelingstraat krijgt nieuwe fietspaden in beide richtingen.

De rioleringswerken en de herinrichting van de schoolomgevingen Pottelberg en Burgemeester Felix de Bethunelaan en de Kampstraat gaan van start. Stad Kortrijk pakt samen met het Agentschap Wegen & Verkeer de verkeerssituatie en veiligheid aan in de omgeving van de scholen rond de Pottelberg.

Sinds begin maart 2017 werken de nutsmaatschappijen in de Doorniksewijk. Binnenkort starten ook de trottoirwerken. We geven je graag een stand van zaken.

De heraanleg van Heuleplaats startte op 2 mei 2017. De eerste fase van de werken (deel Kortrijksestraat en Peperstraat) is bijna afgerond. Na het zomerverlof start de volgende fase van het project (Mellestraat, Heulsekasteelstraat, Pastoriestraat en Heuleplaats).

Op vrijdag 7 juli demonteert de firma Strabag een kraan in de Beheerstraat 22. De Beheerstraat is die dag onderbroken voor het verkeer.

Infrabel voert van 10 tot 14 juli onderhoudswerken uit aan de overweg in de Kortrijksestraat in Heule. De overweg in de Kortrijksestraat wordt tijdens de werken afgesloten voor alle verkeer (dus ook voor voetgangers en fietsers).