(Ver)bouwplannen? Dien je aanvraag digitaal in!

Gepubliceerd op dinsdag 06 februari 2018

Met een stapel papieren naar het stadhuis zeulen, hoeft niet meer. 

Je hoeft geen rekening meer te houden met de openingstijden van het stadhuis, bespaart tijd en papier én kan dag en nacht de stand van zaken van je dossier opvolgen. Een papieren aanvraag blijft uiteraard ook nog steeds bestaan.

Aanvraag nodig?

Op de website van de stad lees je wanneer je een architect moet inschakelen of wanneer je verplicht bent om een bouwaanvraag in te dienen of een werk in/aan je huis te melden. Neem je een architect onder de arm, dan dient hij zelf de bouwaanvraag in. Voor een aantal werken heb je geen architect nodig, maar moet je wel een aanvraag indienen. Denk maar aan het vellen van een boom of het plaatsen van een carport.

Omgevingsloket

Om je bouwaanvraag voor een klein werk digitaal in te dienen is het omgevingsloket van de Vlaamse overheid jouw toegangspoort. Je logt daar in met je identiteitskaart of een token. Voor kleine werken voerde het omgevingsloket een snelle procedure in met een eenvoudig menu. Afhankelijk van het type werk dat je wil doen, krijg je meteen een overzicht van de documenten die je nodig hebt om je aanvraag te kunnen doen. Je laadt in één beweging de plannen of documenten op van het werk dat je wil uitvoeren, ondertekent en dient het dossier onmiddellijk in. Let wel: als je een dossier aanmaakt via de snelinvoer, moet je dat in één keer afwerken en indienen. Bij het indienen van je aanvraag, gebruik je voor het opmaken van de plannen de richtlijnen van het normenboek. Die vind je terug onder ‘documentatie’ op de website van het Omgevingsloket. Is iets niet duidelijk terwijl je het dossier opmaakt, dan helpen de instructiefilmpjes op de website je verder. Geraak je nog niet verder, dan kan je contact opnemen met
de helpdesk (zie onderaan in het digitaal loket). Uiteraard staan de medewerkers van het team Bouwen van de stad altijd klaar om je te helpen. Je kan hen bereiken via bouwen.milieu.wonen@kortrijk.be.
 

Klik door naar het omgevingsloket

Klik voor meer informatie over de verschillende vergunningen van stad Kortrijk 

Stadsmagazine