Unieke voetbalavond in OC Lange Munte met alle Kortrijkse ploegen én oud-KVK-trainers Vanhaezebrouck en Leekens

Gepubliceerd op Dinsdag 05 september 2023

Hoe is het gesteld met het voetbal in Kortrijk? Dat kom je vrijdag 8 september te weten in OC Lange Munte. Samen met alle Kortrijkse voetbalploegen organiseert de OC-raad een avond over 'Voetbal in onze stad'. Niet alleen competitievoetbal komt aan bod, maar bijvoorbeeld ook amateurvoetbal, damesvoetbal, G-voetbal en scheidsrechters. Met ook voormalige KVK-trainers Hein Vanhaezebrouck en Georges Leekens als gastspreker wordt het gegarandeerd een interessante avond.

Tijdens 'Voetbal in onze stad' komen alle Kortrijkse voetbalclubs en competities komen aan het woord. Naast KV Kortrijk zijn dat ook nog KSV Kortrijk, KFC Aalbeke Sport, WS Bellegem, KRC Bissegem, KdNS Heule, KFC Marke, VK Wikings Kortrijk, Kon. Vriendenkring scheidsrechters Kortrijk, Kompetitie Schepen Bijttebier en Vlaanderens Liefhebbers Voetbalbond.

Belgisch trainer van het jaar en bondscoach

Ook enkele oud-trainers van KV Kortrijk komen ook aan het woord. Georges Leekens was hoofdtrainer tijdens de seizoenen 1988-1989 en 2009-2010 en was ook bondscoach van de Rode Duivels. Huidig trainer van KAA Gent Hein Vanhaezebrouck was zeven jaar lang coach van de Veeka in de periodes 2006-2009 en 2010-2014. In 2012 bereikte hij met KVK de finale van de beker van België en werd hij verkozen tot Belgisch trainer van het jaar. De presentatie wordt verzorgd door Gerrit Laverge, lid van de OC-raad Lange Munte, voetbalscout en in het seizoen 2000-2001 ook hoofdtrainer van KV Kortrijk. Vanuit de scheidsrechterscommissie is FIFA/UEFA referee Jasper Vergoote aanwezig. Sportjournalist Sammy Neyrinck (VRT) uit Marke is moderator van dienst. 

Tickets en info

Kaarten voor deze interessante avond over het Kortrijkse voetbal zijn te koop in het Ontmoetingscentrum Lange Munte en via Gerrit Laverge (gerrit.laverge@telenet.be). Inkom bedraagt 5 euro. De avond begint om 19.30 uur (deuren vanaf 19.00 uur). Alle info vind je op www.kortrijk.be/voetbalinonzestad.