Unieke tattoo-expo in balzaal van Schouwburg Kortrijk

Gepubliceerd op Dinsdag 06 april 2021

Vanaf dinsdag 6 april kan je in de balzaal van Schouwburg Kortrijk 80 werken ontdekken van lokale tattoo-kunstenaars. Op deze manier brengt het Schouwburgteam twee werelden samen: tattoo-en podiumkunsten. Opvallend is een unieke video-installatie.

Schouwburgteam als curator

Tijdens de tweede culturele lockdown zit het cultuurteam van Schouwburg Kortrijk alweer niet stil. Binnen de strenge beperkingen en maatregelen hebben ze hun volledige werking omgegooid.

Schouwburger Sofie De Jonghe werkt sinds half november voor Schouwburg Kortrijk. Zij kent de tattoo-wereld goed en kwam met het idee op de proppen om deze kunstvorm centraal te plaatsen in de balzaal.

De tattoo-expo sluit naadloos aan op de eerdere foto-expo in Schouwburg Kortrijk: 'Atmosphere' i.k.v. Track & Trace Kortrijk. Deze expo kan je nog bezoeken tot en met zondag 4 april.

Lokale tattoo-artiesten in een unieke setting

In de expo ontdek je 80 werken van o.m. vier verschillende Kortrijkse Tattoo-shops: Cindy Frey Tattoo Studio, Louis' Tattoo Boutique, Tattoo Eddy en Flyer Tattoo. Iedere shop heeft zo zijn eigenheid en unieke elementen.

Deze expressie- en kunstvorm wint aan kracht. Kortrijk kent immens heel wat getalenteerde inkslingers. Het cultuurcentrum houdt met deze expo de vinger aan de pols. Daarnaast is de samenwerking tussen het cultuurcentrum en de verschillende tattooshops een ideale manier om een breed publiek te bereiken. Ook de kruisbestuiving is interessant en spannend: de klassieke grandeur van de zaal ontmoet de enorme creativiteit en diversiteit van de lokale inkmasters. De balzaal van Schouwburg Kortrijk vormt het decor voor verschillende eilanden waar werken worden getoond. Die eilanden zijn opgebouwd uit stellingmateriaal, wat een industrieel cachet geeft. Als extra laag is er een uitgekiende belichting waardoor de kunstwerken volledig tot hun recht komen.

In het oog springt zeker en vast de videowall: op tonen van de rock-'n-rollband Chiff Chaffs wordt er live getatoeƫerd(*). Luc Leplae was een van de tatoeƫerders.

(*) De opnames voor deze video vonden plaats voor de huidige coronamaatregelen.

Praktisch

  • De tattoo-expo is gratis te bezoeken van 6 april t.e.m. 22 april in de balzaal van Schouwburg Kortrijk.
  • Reserveren is verplicht via www.schouwburgkortrijk.be/tattoo