Topsport kijken of zelf kijken, tijdens Sinksen 23 is er voor elk wat wils

Gepubliceerd op Donderdag 25 mei 2023
27 mei 202329 mei 2023

Ook sportevents krijgen een prominente plaats binnen het al rijkgevulde programma van Sinksen 23. Op zaterdag 27 mei staan met de wielerwedstrijd Merksteijn Fences Classic en de Golden League volleybalwedstrijden twee topsportevents op het programma die ongetwijfeld veel sportliefhebbers naar Kortrijk zullen lokken.  Op maandag 29 mei staan Kortrijk Loopt en de Sinksenregatta voor de recreatieve sporter op de agenda.  

Wielerwedstrijd Merksteijn Classic

De wielersport maakt zich op om opnieuw over de Vlaamse wegen te razen, want op zaterdag 27 mei 2023 wordt de langverwachte Van Merksteijn Fences Classic verreden. Deze prestigieuze UCI 1.1 wielerwedstrijd, die deel uitmaakt van de Lotto Cycling Cup, belooft een spektakel te worden voor zowel renners als fans. Alle Belgische topploegen zijn aanwezig: Alpecin-Deceuninck, Soudal Quick-Step, Intermarché-Circus-Wanty en Lotto-DSTNY.

De Van Merksteijn Classic is een eendaagse wielerwedstrijd ter ere van de legendarische Belgische wielrenner Marcel Kint. Het parcours - totale afstand 200 km - voert de renners door schilderachtige landschappen en uitdagende wegen in de regio Kortrijk/Zwevegem.  De startzone van de Van Merksteijn Fences Classic bevindt zich aan het Casinoplein in Kortrijk, speaker Niko De Muyter stelt er de ploegen voor vanaf 9u30.  De koers kan vanaf 14 uur rechtstreeks gevolgd worden op Sporza. Meer informatie over de Van Merksteijn Fences Classic en de Lotto Cycling Cup vind je op de website www.vmfc.be.    

Golden league met Yellow Tigers en Red Dragons

In de Sportcampus Lange Munte zullen op zaterdag 27 mei de nationale ploegen heren (Red Dragons) en dames (Yellow Tigers) respectievelijk Kroatië om 17u00 en Bosnië-Herzegovina om 20u00 partij geven. In aanloop van het EK vrouwen in eigen land, is alle aandacht voor de Belgische volleysport welkom. Bovendien is de European Golden League een mooie aanloop naar het Europees Kampioenschap voor zowel de vrouwen als de mannen. Het Belgische volleybal heeft de voorbije jaren een enorme evolutie doorgemaakt. Onze nationale ploegen verdienen dan ook de steun van het publiek in hun voorbereiding op het EK in augustus. Tickets nog verkrijgbaar via topvolleybelgium.be.

Sinksenregatta

Ook dit jaar is er opnieuw een Sinksenregatta! Deze ludieke roeiwedstrijd op de Leie is al aan zijn 8ste editie toe en zal dit jaar in het thema van The Far West zijn. JCI (Junior Chamber International) Kortrijk organiseert deze 8ste editie samen met stad Kortrijk en Kayak Club Kortrijk. Zin in een sportieve uitdaging? Boek een kajak met vrienden, collega's of familie en ga ervoor. Of kom gezellig supporteren aan de verlaagde Leieboorden. Er zijn hapjes, drankjes en er is fijne muziek. Voor de kleinsten is er kinderanimatie. Een leuke plek dus, voor jong en oud!

Kortrijk Loopt op Pinkstermaandag

Pinkstermaandag staat al meer dan 40 jaar met stip in de agenda van vele lopers. Kortrijk Loopt biedt een uitdagend parcours langs toeristische hotspots. De loopwedstrijd vindt opnieuw plaats op Pinkstermaandag 29 mei met start om 10 uur (6 km) of 10.45 uur (11 km). Start en aankomst situeren zich op de nieuwe atletiekpiste van SC Wembley. Vandaar loopt het parcours naar Kortrijk Weide. De lopers verlaten Kortrijk Weide via de Ronde van Vlaanderenbrug. De route loopt verder langs de Broelbrug, omringd door de 2 iconische Broeltorens. Het parcours leidt ook langs het Astridpark, de groene long van Kortrijk. De aankomst bevindt zich aan de atletiekpiste SC Wembley. Wie het parcours van 11 kilometer volgt, maakt nog een extra lus langs Stadspark 't Plein en domein V-Tex en het Gebroeders Van Raemdonckpark. 

Inschrijven kan nog

Het mooie weer trekt de laatste twijfelaars over de streep. Inschrijven kan via www.kortrijkloopt.be. Je betaalt € 12 (6 km) of € 15 (11 km). Inschrijven op de dag zelf is mogelijk mits een meerprijs van 3 euro. Wie in groep inschrijft, geniet een korting van 10% (vanaf 10 personen) of 20% (vanaf 20 personen). Extra informatie vind je op www.kortrijkloopt.be of via leden@maspoe.be.

Info en programma Sinksen