Toerisme Kortrijk zoekt ambassadeurs

Gepubliceerd op vrijdag 04 juni 2021

Binnenkort lanceert Toerisme Kortrijk het project Tripsters ‘tips for local trips’. Voor dit project worden enthousiaste ambassadeurs of Tripsters gezocht.

Tripster is een gezamenlijk initiatief van de steden Doornik, Roubaix en Kortrijk. Een toeristisch platform om het grensoverschrijdend toerisme verder te promoten. Via een chatsysteem zullen Tripsters hun lievelingsadressen en tips kunnen delen met geïnteresseerde bezoekers. Het project speelt in op de toenemende vraag naar authenticiteit. Bezoekers willen de plaatsen leren kennen waar de ‘locals’ zitten. Hun favoriete eetadressen, winkeltjes of hangouts.  Verborgen plekken ontdekken die andere toeristen of bezoekers gemist hebben. Met dit project willen de drie steden tegemoet komen aan die toenemende vraag. Het officiële lanceringsmoment van ‘Tripster, local tips for great trips’ is voorzien voor het tweede semester van 2021.

Wie zoeken we?

Tripsters zijn vrijwilligers die een hart voor hun stad hebben en hun tips en kennis willen delen met bezoekers. Ze krijgen een glimlach op het gezicht bij het helpen van een bezoeker die ‘hun’ stad wil leren ontdekken. Vandaag wordt de recruteringscampagne gelanceerd via de sociale media van de stad. Die zal de geïnteresseerden toeleiden naar de website https://join.tripster-local.eu/ . Daar kunnen ze zich kandidaat stellen door een webformulier in te dienen.

De gekozen Tripsters krijgen een uitgebreide briefing en vorming via Toerisme Kortrijk. De Tripsters krijgen ook alle info uit eerstehand. Ze ontvangen alle nieuwtjes, krijgen toegang tot evenementen, uitnodigingen voor voorstellingen.

Met dit platform en de bijhorende tripsters wil Toerisme Kortrijk verder inzetten op innovatieve vormen van onthaal. Daarnaast wordt Kortrijk mee gepromoot als bestemming over de (taal)grens dankzij het partnerschap met Doornik en Roubaix. Tripster is een gezamenlijk project van de diensten voor Toerisme van Kortrijk, Doornik en Roubaix, samen met de Eurometropool. Dit project is een realisatie via een microproject in het programma INTERREG France-Wallonie-Vlaanderen voor grensoverschrijdende samenwerkingen, in de as “Bevorderen van de cohesie en van de gemeenschappelijke identiteit van de grensoverschrijdende gebieden”, via de doelstelling “Op innoverende en duurzame wijze het grensoverschrijdend patrimonium valoriseren en ontwikkelen via toerisme”.