Texture nu ook partner van museumpas

Texture, museum over Leie en vlas, mag zich voortaan ook partner noemen van de Museumpas. Houders van de pas krijgen een jaar lang gratis toegang tot alle deelnemende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. 

De museumpas werd op 20 september gelanceerd in België. De pas betekent groot nieuws voor de museumwereld, want met één pasje kan je alle deelnemende musea in heel België bezoeken. Texture, museum over Leie en vlas, mag zich sinds eind oktober ook partner noemen. 

Een museumpas voor 50 euro

De pas kost 50 euro en geeft een jaar lang toegang tot de permanente tentoonstellingen en vaste collecties van de deelnemende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Tijdelijke tentoonstellingen blijven betalend, zij het vaak met een fikse korting. Wie een museumpasje heeft, geniet van heel wat voordelen. Op www.museumpassmusees.be vinden de leden tips over interessante tijdelijke expo’s.

Ook museumliefhebbers met een kansenstatuut vallen niet uit de boot. Zij kunnen een museumpas kopen voor 10 euro. 

Een kadootje voor de eindejaarsdagen?

De museumpas is een leuk cadeau voor iedereen met interesse in cultuur of een passie voor musea. Je kan de museumPASSmusées in Kortrijk kopen bij Texture in de Noordstraat 28 of via de website. 

Ga naar de website van museumPASS

De museumpas kwam tot stand dankzij de medewerking van overkoepelende structuren zoals:
- Brusselse Museumraad (BMR), Musées et Société en Wallonie (MSW), Vlaams Museumoverleg, OKV, ICOM-Vlaanderen en ICOM-Wallonië en FARO
- (groepen van) individuele musea, van groot tot klein, van Brugge tot Hasselt, van Ieper tot Antwerpen
- CultuurNet