Texture Kortrijk en MoMu Antwerpen presenteren Textiel in Verzet

15 november 201916 februari 2020

Texture Kortrijk  en MoMu - ModeMuseum Antwerpen organiseren samen 'Textiel in Verzet', een eigenzinnige nieuwe tentoonstelling in samenwerking met journaliste Samira Bendadi en fotografe Mashid Mohadjerin. Wie de verhalen en foto's van het duo wil bezichtigen kan van 15 november 2019 tot 16 februari 2020 terecht in Texture Kortrijk. In het voorjaar van 2020 verhuist de tentoonstelling naar Kunsthal Extra City in Antwerpen. Meer info over deze expo en het gelijknamige boek vind je op www.texturekortrijk.be 

Campagnebeeld Textiel in Verzet van Mashid Mohadjerin

De indrukwekkende foto's van Mashid Mohadjerin en de ontroerende verhalen van Samira Bendadi komen in 'Textiel in Verzet' samen tot een wonderbaarlijke puzzel van visuele en schriftelijke verhalen. Speciaal voor deze tentoonstelling gebruiken de curatoren kleding en textiel om je onder te dompelen in verhalen die religieuze, culturele en nationale grenzen overschrijden.

Maak kennis met nooit eerder vertelde aspecten van het leven van Belgische immigranten. Kijk achter de schermen van textielateliers opgericht en gerund door vrouwelijke vluchtelingen in Libanon en in Palestijnse vluchtelingenkampen. Ontdek het geheim achter het doorgeven van de kunst van het borduurwerk aan de volgende generatie.

 

PRAKTISCH
'Textiel in Verzet' in Texture, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
15/11/2019 - 16/02/2020
Openingsuren: dinsdag t.e.m. zondag, 10u-17u (gesloten op maandag)
Prijzen: € 6 / € 4 kortingstarief

www.texturekortrijk.be