Straathoekwerker (B1-B3)

Gepubliceerd op Maandag 01 juli 2024
01 juli 202401 september 2024

Kortrijk biedt op verschillende levensdomeinen hulp- en dienstverlening aan. Om al deze werkingen vorm en kleur te geven zijn er binnen onze organisatie heel wat hulpverleners aan de slag, van ergotherapeuten en maatschappelijk werkers tot straathoekwerkers. Allemaal voorzien ze vanuit hun eigen expertise of discipline individuele en groepsgerichte dienstverlening voor doelgroepen met een specifieke (hulp)vraag.  Samen staan ze in voor de zelfredzaamheid, de levenskwaliteit, het welbevinden en de maatschappelijke integratie van de Kortrijkse burger.

Als Straathoekwerker werk je vindplaatsgericht en laagdrempelig, gericht op de realisatie van een kwaliteitsvol bestaan van sociaal uitgesloten mensen. Je doet dit door emancipatorisch en structureel te werken, vertrekkend vanuit een actieve, positieve en integrale benadering op het tempo van de doelgroep.

Zien we jou binnenkort aan de slag op pleintjes, op straat, in cafés, wassalons, op tram en bus, bij mensen thuis in Kortrijk als Straathoekwerker?

maatschappelijk werker sociale dienst

We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde hulpverleners binnen onze organisatie, daarom leggen we één grote algemene wervingsreserve aan onder de noemer Hulpverlener (B1-B3). Deze wervingsreserve blijft minstens twee jaar geldig en gebruiken we van zodra we openstaande vacatures hebben. Hebben we in de toekomst dus een vacature als Straathoekwerker binnen team Wijkgericht Sociaal Werk, dan contacteren we geslaagde kandidaten vanuit deze wervingsreserve om de functie in te vullen.

Op dit moment zoeken we specifiek een voltijdse Straathoekwerker (contract onbepaalde duur). 

Schrijf je nu in!

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT? 

Als Straathoekwerker kom je terecht in een multidisciplinair wijkteam waar ontmoeting, buurtgericht werken en hulpverlening centraal staan. Je wordt er omringd door heel wat expertise en verschillende disciplines (buurtwerk, straathoekwerk, brugfiguren, expertises in individueel maatschappelijk werk… ) en werkt actief samen met tal van partners uit de buurt die je helpen om een brede, generalistisch aanpak te kunnen realiseren. 
 

WAT ZIJN JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN? 

 • Je begeleidt en bezoekt op een positieve, actieve en integrale manier kansengroepen binnen een wijk teneinde te proberen hen een menswaardig bestaan te bieden.
 • Je informeert en helpt mensen, in een kwetsbare positie, hun zelfredzaamheid te verhogen en de maatschappelijke integratie te bewerkstelligen.
 • Je staat in voor het bijhouden van een cliëntdossier in het kader van de hulpverlening aan deze personen.
 • Je formuleert voorstellen en geeft advies naar beleidsveranderingen toe.

MEER INFO

 

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?     

Onze waarden en bedrijfscultuur spelen een cruciale rol in ons verhaal. We vinden het dan ook belangrijk dat elke medewerker de Kortrijkse waarden uitdraagt. Ben je ondernemend? Sta je open voor andere meningen? Durf je open communiceren? En ben je een echte teamplayer. Dan zal je je helemaal kunnen vinden in onze filosofie. Kom meer te weten over onze missie en  waarden.

 

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN? 

Wil je graag nu of in de nabije toekomst aan de slag gaan als Straathoekwerker bij Kortrijk? Schrijf je dan zeker in. We gebruiken deze wervingsreserve 'hulpverlener' om openstaande vacatures in te vullen. Tijdens de gesprekken kan je aangeven welke profielen je aanspreken, of je voltijds of deeltijds wil werken en of je ook interesse hebt in tijdelijke jobs. Op die manier weten wij welke vacatures wij jou wel of niet kunnen bezorgen nadat je slaagde en opgenomen werd in deze wervingsreserve.

 • Een contract van onbepaalde of bepaalde duur, ingeschaald in IFIC14.
 • Maaltijdcheques van 7,50 euro.
 • Bij een contract van onbepaalde duur of indien je meer dan een jaar in dienst bent, kan je intekenen op en gratis hospitalisatieverzekering met gunsttarief voor partner en kinderen.
 • Gratis aansluiting bij GSD-V.
 • Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.
 • Fietsvergoeding.
 • Gratis abonnement op deelfietsen van Mobit.
 • Eindejaarspremie.
 • Groepsverzekering (tweede pensioenpijler).
 • Een mooi verlofpakket (26 vakantiedagen). 
 • Mogelijkheden tot telewerk.
 • We zetten in op welzijn en werkgeluk, met teambuilding, after work cafés, personeelsevents, webinars, workshops, sport over de middag... 
 • Naast anciënniteit vanuit de openbare sector of onderwijs, kan ook relevante ervaring uit de privésector of als zelfstandige meegerekend worden met een maximum van 18 jaar.
 • Een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.

Ontdek waarom het zo fijn is om voor Kortrijk te werken op werkenbijkortrijk.be.

 

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE  VOLDOEN? 

Ben je een externe kandidaat?

 • Je bent in het bezit van een bachelor diploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B.
 • OF Je bent niet in het bezit van een bachelordiploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B, maar hebt minimaal 1 jaar aantoonbare relevante beroepservaring binnen hulpverlening of de sociale sector én je slaagt voor een niveau-en capaciteitstest.

Studeer je dit jaar af maar heb je je diploma nog niet op zak? Of ben je je diploma kwijt? Schrijf je dan zeker in! We geven je toegang tot de selectie onder voorbehoud dat je ons dit getuigschrift later bezorgt.

Ben je een interne kandidaat?

 • Je hebt een contract onbepaalde duur en 1 jaar niveau anciënniteit op C-niveau (bij Kortrijk of in een ander bestuur verworven). 

 

HEB JE INTERESSE? 

Inschrijven kan tot en met 1 september 2024 énkel digitaal via deze link: https://www.jobsolutions.be/register/20711-50

 

HEB JE VRAGEN? 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de selectieverantwoordelijken voor deze procedure, Siska Casier en Charlotte Goddeeris via vacatures@kortrijk.be. Neem zeker ook een kijkje naar onze veelgestelde vragen.

Bij Kortrijk staan we open voor de diversiteit van kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.