Stadsmagazine ook in luistervorm

Gepubliceerd op Maandag 28 maart 2022

Het stadsmagazine van Kortrijk is ook beschikbaar als luistermagazine. Op die manier kunnen blinde en slechtziende mensen, maar ook dyslectici en mensen met een fysieke beperking, lezen op de manier die zij wensen.

Ongeveer 2 op de 100 inwoners in ons land heeft een visuele handicap. 1 op de 1.000 van hen is blind. Kortrijk trekt volop de kaart van inclusie en dat geldt uiteraard ook voor blinden en slechtzienden. Daarom laat de stad het stadsmagazine inlezen door Transkript. Dat productiehuis maakt boeken, tijdschriften en teksten toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. Op die manier kunnen blinde en slechtziende mensen, maar ook dyslectici en mensen met een fysieke beperking, lezen op de manier die zij wensen. Ook wie weinig tijd heeft of liever luistert naar informatie in plaats van deze te lezen, kan op deze nieuwe manier de stadsinformatie ontvangen.

Het nieuwe aanbod is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking met de organisaties die zetelen in de stedelijke adviesraad personen met een handicap.

Beluister het stadsmagazine