Stad Kortrijk schrapt evenementen niet, maar scherpt maatregelen aan

Gepubliceerd op Donderdag 30 juli 2020

In Kortrijk kunnen evenementen plaatsvinden wanneer die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Zowel de federale regels als de bijkomende Kortrijkse maatregel van het verplichte mondmasker op openbare plaatsen, blijven gelden.

Het stadsbestuur neemt alle aangevraagde evenementen tot en met 31 augustus onder de loep. Drie factoren zijn belangrijk bij de extra evaluatie van de risico's: de lokale besmettingscijfers, de opgegeven informatie in het evenementenloket en de verplichte test via het COVID Event Risk Model (CERM). 

Organisatoren dragen verantwoordelijkheid

Door de strengere maatregelen en een terugbrengen van het maximaal aantal aanwezigen op binnen- en buitenevenementen zagen sommige organisatoren zich genoodzaakt hun evenement bij te sturen. Andere organisatoren annuleerden zelf omdat de ticketverkoop niet liep als verhoopt. Toch kunnen de meeste evenementen blijven doorgaan.

Organisatoren worden rechtstreeks geïnformeerd over de nodige maatregelen. Ze blijven steeds zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle regels tijdens het evenement.

Alle informatie voor organisatoren staat gebundeld op de website van de Stad Kortrijk: https://www.kortrijk.be/hoe-organiseer-ik-met-respect-voor-de-coronamaatregelen