Nieuws - meest recent

Op zaterdag 21 oktober 2017 luidde een nieuw sportief tijdperk in voor alle Kortrijkzanen. Met de eerste steenlegging van het nieuwe regionaal sport- en recreatiecentrum geven we het startsein voor de bouw van een Olympisch 50 meter topsportbad, de langste wildwaterbaan van het land (160m), verschillende glijbanen, een golfslagbad, 3 kinderbaden, warme lagune en wellness.

19/08

Op zaterdag 19 augustus gaat de 2de editie van Balls & Beats door op de basketterreinen net voor Sportcampus Lange Munte. Tijdens Balls & Beats komen streetbasket en goeie beats samen. Dit is een event in kader van de Buiten Bewegen campagne van VZW Sportplus in samenwerking met dé locals B en Beatblender.

28/06

Op woensdag 28 juni gaan de deuren van het openluchtzwembad Abdijkaai opnieuw open.
We zetten deze opening feestelijk in op zaterdag 1 juli !

16/06

Vrijdag 16 juni 2017 starten we met de inschrijvingen voor kidsactiviteiten tijdens het schooljaar 2017-2018.
Inschrijven kan online vanaf vrijdag 19u en dit via onze webshop. Controleer best enkele dagen voordien of het inloggen lukt en of alle persoonsgegevens zijn aangevuld. Dit zorgt voor minder stress op vrijdagavond.

18/06

Wie topsport van dichtbij wil zien, zoekt het stadscentrum op voor de triatlon/duatlon op 18 juni. Zowel atleten met een licentie als recreatieve sporters nemen deel aan deze uitdagende en grensverleggende wedstrijden.

Op zondag 18 juni 2017 organiseert het Aqua Protect 3 Team de Triatlon Duatlon Kortrijk wedstrijd. Dit jaar ligt het hart van de wedstrijd voor de eerste keer in het stadscentrum. De atleten zullen 1000 meter zwemmen in het Kanaal Kortrijk-Bossuit. Na de fietswissel op de Visserskaai bereiken ze via een aanloopstrook het stadscentrum waarna 2 fietsrondes van 20 km volgen richting het zuiden van Kortrijk. De 10 km lopen wordt in 3 rondes afgewerkt met een parcours langs de Broeltorens, de jachthaven en de vernieuwde Leieboorden.

6 reacties
20/05

Op zaterdag namiddag 20 mei kan je in Kortrijk gratis van meer dan 50 sporten proeven in het Begijnhofpark, Oude Leiearm, BudaBeach, Diksmuidekaai e.a.. Lokale sportclubs en andere sportaanbieders laten je kennismaken met hun sport.

12/05

Zowel beachvolley, handbal als rugby vieren een jubileum tijdens de komende editie van de beachevents tussen 12 en 28 mei. Dit jaar organiseert VT Kortrijk al voor de twintigste keer een manche van het Belgisch Beachvolleykampioenschap dames en heren.

17/03

De eerste zonnestralen zijn er en we dromen al van de zomervakantie. Op vrijdag 17 maart om 19u gaan we daarom al van start met de inschrijvingen online. Zaterdag 18 maart kan je ons vanaf 9u tot 11u telefonisch bereiken om in te schrijven.

01/04

Vanaf zaterdag 1 april tot en met zondag 1 oktober 2017 kan je elke zaterdag, zondag, brug- en feestdagen en tijdens de schoolvakanties in het Astridpark terecht voor een partijtje minigolf. De uitbaters verwelkomen je graag tijdens de namiddag van 14 tot 19 uur aan het verzorgde minigolfterrein in het Astridpark in de Graaf de Smet de Naeyerlaan.