Speuren naar Schatten van Vlieg

Gepubliceerd op Vrijdag 24 juli 2020
01 juli 202030 augustus 2020

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele locaties schatkisten. Families kunnen hun schattenjacht op voorhand plannen en op www.uitmetvlieg.be  opzoeken waar er in hun buurt schatkistjes verstopt liggen. In 2020 focust Schatten van Vlieg op "Hoor jij wat ik hoor?".  Zoals elk jaar werken ook de Kortrijkse musea tijdens de zomervakantie een leuke en leerrijke VLIEG activiteit uit voor de kinderen. In museum Texture beginnen voorwerpen plots te praten en in Kortrijk 1302 laat een computervirus alle geluid verdwijnen.

Schatten van Vlieg in Texture

Texture, museum over Leie en vlas

In museum Texture is iets speciaals gebeurd. Heb je het nog niet gehoord? De voorwerpen in het museum kunnen praten! Professor Barabas, uit de strips van Suske en Wiske, heeft ooit de Klankentapper uitgevonden. Met het toestel hoor je planten en vruchten spreken. Nu heeft hij iets uitgevonden waarmee voorwerpen uit het museum kunnen praten. Wil je dit met je eigen oren ontdekken? 

 

Schatten van Vlieg in Kortrijk 1302

Kortrijk 1302

Oh, nee, een computervirus in het museum! De geluiden zijn verdwenen. Het virus heeft ook verkeerde geluiden in het museum gebracht. Wist je dat kinderen veel beter kunnen horen dan volwassenen? Alleen jonge oren kunnen het probleem oplossen. Breng jij de geluiden terug in Kortrijk 1302? 

Schatten van Vlieg is een zomerspel voor gezinnen.
Zowel in Texture, museum over Leie en vlas als in Kortrijk 1302.
Op maat van kinderen tussen 6 en 11 jaar en voor iedereen die graag op ontdekkingstocht gaat! 

In juli en augustus, telkens van 10 tot 17 uur. 
Niet op maandag! 

Tickets 
Kinderen tot 12 jaar: gratis 
Ouders en begeleiders betalen het toegangstarief. 

Reserveer je ticket online

EXTRA: Speelde je reeds Schatten van Vlieg in Texture? Dan mag je op vertoon van je betalingsbewijs gratis Schatten van Vlieg spelen in Kortrijk 1302. En omgekeerd. Zo sla je deze zomer in Kortrijk twee vliegen in één klap! 

 

Schatten van Vlieg loopt dit jaar ook in samenwerking met UiTPAS zuidwest. Je kan in deze regio naast een speurtocht in de Kortrijkse musea Texture en Kortrijk 1302 ook nog op schattenjacht in de bibliotheken van Waregem, Wevelgem, Harelbeke, Menen, Zwevegem, Lendelede en Kuurne, het cultuurcentrum van Wevelgem, en het museum Peter Benoit in Harelbeke. Alle kinderen die deelnemen ontvangen een gratis UiTPAS, en een leuk gadget. Welk gadget, dat ontdek je ter plaatse! Heb je al een UiTPAS? Dan krijg je het gadget en 3 UiTPAS punten extra voor je deelname!