Speelpleinwerking Wasper laat zich niet tegenhouden door corona

Gepubliceerd op Maandag 01 maart 2021
Yana van Wasper

De speelpleinwerking Wasper in domein De Warande draait ondanks de coronacrisis op volle toeren. Dat is uitstekend nieuws, want buiten spelen is de beste manier voor kinderen om zich fysiek en mentaal goed te voelen. Door het grote succes zijn extra animatoren welkom.

Geen prikjes maar prikkels bij Wasper. De speelpleinwerking is sinds jaar en dag gevestigd in het uitgebreide speeldomein De Warande in Heule. Corona houdt de animatoren niet tegen om kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen.

Yana is animator bij Wasper

Een van die animatoren is Yana Elgers: “Jongeren van 3 tot 15 jaar kunnen elke vakantie terecht bij Wasper. Ons team animatoren is goed op elkaar ingespeeld. Met het team organiseren we ook regelmatig activiteiten, waardoor de sfeer top zit. Ik ben er zelf in 2013 als het ware ingerold doordat mijn broer animator was bij Wasper. Dit jaar ben ik al aan mijn 9e zomer toe en ik doe het nog steeds met evenveel plezier. Ik geef nu zelfs ook opleidingen. We hebben ondertussen een mooie groep van animatoren maar kunnen nog steeds extra vrijwilligers gebruiken voor deze zomer.”

Inclusieve speelpleinwerking

“Als inclusieve speelpleinwerking willen we speelkansen bieden aan alle kinderen. Kinderen met een beperking of die extra zorg nodig hebben, vangen we op in onze zilverwerking. We spelen normaal in kleurgroepen per leeftijd, maar met de zilverwerking leggen we daar nog een bijkomend kleurlaagje bovenop. Een extra zilveranimator focust zich specifiek op die kinderen die wat meer zorg nodig hebben. De zilverwerking is echter geen aparte groep. We stimuleren de kinderen zoveel mogelijk om deel te nemen aan de gewone activiteiten in hun kleurengroep. De kinderen spelen samen, niet apart. Zo creëer je geen onderscheid. Iedereen is hier welkom!”

Kortrijkse jeugdwerking

Wasper is niet de enige Kortrijkse organisatie waar kinderen en jongeren terecht kunnen. Ook jeugdcentrum Tranzit en vzw AjKo hebben een hart voor de jeugd. Naast Wasper is ook Tranzit nog op zoek naar extra animatoren.

Word animator bij Wasper

Word animator bij Tranzit

AjKo