Speelpleinwerking Wasper: geen nieuwe aanmeldingen meer mogelijk

Gepubliceerd op Donderdag 16 juli 2020

Speelpleinwerking Wasper beleeft een succesvolle start van de zomervakantie. Wasper bereikte, zoals vorig jaar, op 14 juli al de capaciteit van 300 kinderen/jongeren per dag. Ook de tienerwerking (13 tot 15 jaar) is met 36 enthousiaste jongeren een succes. Intussen kunnen er geen nieuwe kinderen meer worden aangemeld.

50 kinderen in een bubbel

Om de speelpleinzomer voor de kinderen, jongeren en hun animatoren veilig te laten verlopen, paste Wasper deze week het systeem van registratie aan. Hierdoor moeten ouders met hun kinderen ’s morgens bij het aanmelden even aanschuiven. 

Wasper kan maximaal 50 kinderen in één kleurengroep (bubbel) toelaten. Bij de kleuren roze (geboortejaar 2017, 2016), geel (geboortejaar 2013, 2012) en groen (geboortejaar 2011, 2010) kan het gebeuren dat op een bepaald moment beide bubbels volzet zijn. Dan kunnen van die geboortejaren geen kinderen meer toegelaten worden.

Geen nieuwe aanmeldingen mogelijk

Er kunnen vanaf nu en voor de rest van de zomervakantie bij speelpleinwerking Wasper geen nieuwe kinderen aangemeld worden. Nieuwe kinderen zijn kinderen die niet eerder naar speelpleinwerking Wasper kwamen en nog geen UiTPAS en dagtickets bezitten. We verkopen dus geen UiTPAS-kaartjes meer tot eind augustus.

Op 21 juli en in de week van 27 juli is er geen speelpleinwerking. Op maandag 31 augustus, de allerlaatste dag van de zomervakantie, is er geen speelpleinwerking. De laatste speelpleindag is op vrijdag 28 augustus.

Drie verschillende zones

Speelpleinwerking Wasper houdt haar werking in een eigen zone op De Warande met een exclusieve ingang via Ringlaan 30A. Het indelen van het volledige domein in drie verschillende zones zorgt voor een optimaal verloop van gescheiden werkingen: vrije recreatie via Izegemsestraat, jeugdverblijfcentrum via Heirweg en speelpleinwerking Wasper via Ringlaan.