Sociaal-artistieke show Blokbusters verovert opnieuw Kortrijk

Gepubliceerd op Woensdag 15 juni 2022

Half theatershow, half sociaal project. Zo kan je de lokale, volkse radioshow Blokbusters omschrijven. Het project werd oorspronkelijk opgestart door Dominique Van Malder en Joris Hessels, bekend van het televisieprogramma Radio Gaga, en wordt in handen genomen door vzw Cirq, bekend van onder andere hun voorstellingen op de Gentse Feesten.

Verhalen van buurtbewoners staan centraal in een interactieve show met de bezoekers. Het spektakel is een samenwerking met de Kortrijkse wijkcentra en wordt gepresenteerd door bekende Vlamingen waaronder acteur en stand-upcomedian Piet Depraitere (bekend van onder meer de televisieserie Bevergem) en artiest en tv-maker Sarah Vandeursen (bekend van de popgroep Kenji Minogue en het televisieprogramma De Ideale Wereld). De show toerde ondertussen heel Vlaanderen rond en komt deze zomer voor zijn derde seizoen naar Kortrijk en dat op drie locaties: de wijken Sint-Jan (vrijdag 17/06), Venning (zaterdag 18/06) en Overleie (vrijdag 01/07).

Via de wijkteams komen de radiomakers verhalen op het spoor waarrond ze een laagdrempelige show van drie uur bouwen. Wisselende presentatieduo’s interviewen buurtbewoners. De presentatoren spekken die verhalen aan met interactie met het publiek. Nu eens leren ze de luisteraars twerken of brengen ze een ludieke zoekertjesrubriek uit voor mensen die een lief zoeken. Maar met een lach komt soms ook een traan. Zo bracht in een van de vorige edities van Blokbusters een dame in een rolstoel het verhaal over haar eenzaamheid en begon ze nadien te wenen. Op het einde van de voorstelling boden verschillende buurtbewoners aan om regelmatig eens met haar te gaan wandelen.

Het volledige programma 

Vrijdag 17 juni 2022 in de Sint-Janswijk (Groeningekaai t.h.v. pompstation) van 17u tot 20u.
Presentatie: Piet Depraitre en Fatih.

Zaterdag 18 juni 2022 in de Venning (Deerlijksestraat, parking Kringloopwinkel) van 15u tot 18u.
Presentatie: Johan Petit en Griet Dobbelare

Vrijdag 1 juli 2022 op Overleie  (Sint-Amandsplein) van 18u tot 21u.
Presentatie: Sarah Vandeursen en Erhan Demirci.

We maken het vooral gezellig. Breng je eigen stoeltje mee en doe net zoals je in je eigen living zit. Mensen die er niet ter plaatse kunnen bij zijn: via www.blokbusters.tv kan je elke speeldag live volgen.