Skateparken zijn opnieuw open

Gepubliceerd op Maandag 18 mei

Kinderen en jongeren kunnen zich opnieuw uitleven op de skate-, blade-, step- en BMX-voorzieningen in Kortrijk en deelgemeenten.

Op woensdag 20 mei werd een test georganiseerd in de Skatebowl en op het skatepark Luxaplast waarbij beide parken open waren van 15 tot 21 uur. De maximumcapaciteit en verblijfsduur werden gecontroleerd, zodat iedereen de kans zou krijgen om langs te komen. Het toezicht gebeurde door jeugdwerkers van JC Tranzit. De aanwezige kinderen en jongeren waren heel dankbaar dat ze hun hobby opnieuw konden uitoefenen en respecteerden alle richtlijnen.

Afstand houden

De keuze om alle parken (ook in de deelgemeenten) terug open te stellen en geen tijdbeperkingen meer op te leggen, zorgt voor maximale spreiding van bezoekers en een minimum aan risico’s. De algemene maatregelen, onder andere het bewaren van 1,5 meter afstand, blijven van kracht.

Vrijwilligers die vaste bezoekers zijn van de parken zullen toezicht houden. Zij sensibiliseren bezoekers en vervullen ook een signaalfunctie naar jeugdcentrum Tranzit zodat kan bijgestuurd worden waar nodig. Indien duidelijk blijkt dat de richtlijnen niet voldoende worden nageleefd, worden nieuwe maatregelen getroffen.

Concreet betekent dit dat volgende skateparken open zijn: Skatebowl (Kortrijk); Skatepark Luxaplast (Marke); Skatepark Ledeganck (Aalbeke); Skatepark (Kooigem); Skatepark (Rollegem). Skatepark White Star in Bellegem opent vanaf juni.  

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers (18+) die willen instaan voor de veiligheid van de kinderen en jongeren kunnen zich nog steeds aanmelden via de website van Jeugdcentrum Tranzit.