Sinksen in de wolken

Gepubliceerd op maandag 27 april 2020

De veiligheidsraad bevestigde wat velen al voelden aankomen: geen massa-evenementen tot en met eind augustus. Daarmee kunnen ook de geplande SINKSEN feesten in zijn oorspronkelijke vorm niet doorgaan. Bestaande sinksenklassiekers werden omgevormd tot alternatieve versies. Het nieuw thema “Sinksen in de wolken” is geboren.

Sinksen2020 op 92.2FM

Sinksen2020 gaat live in de ether en kaapt daarvoor een radiofrequentie (92.2FM) van zaterdagavond 30 mei tot en met maandag 1 juni.

We brengen Sinksen letterlijk tot in elke woonkamer. Zo hoef je zelfs niet eens uit je kot te komen en tonen we samen hoe je ook vanuit je kot een feestje kan bouwen! 

Op het programma staan alle Sinksenklassiekers: een openingsmoment, rommelen door verhalen, speelse activiteiten voor kinderen, muzikale tussendoortjes, sportieve uitdagingen…

Start als een lopend vuurtje

Tune in op de Sinksenradio vanaf zaterdagavond 30 mei om 18 uur voor het openingsmoment. Vanaf 22 uur zal Sinksen2020 zich als een lopend vuurtje doorheen de stad verspreiden, en daar werken inwoners zelf aan mee! Licht je straat op met kaarsen of lichtjes aan je raam, je voorgevel, je voortuin, je achtertuin… Zo helpt elke inwoner de stad in lichterlaaie te zetten en geven we allemaal samen de coronahelden een ultieme dankjewel met een uniek vuur- en lichtfestijn.
Volg alles live mee op www.sinksen.be 

Sinksenrommelveiling

Ook de liefhebbers van de rommelmarkt komen aan hun trekken met de Sinksenrommelveiling.  Inwoners van Kortrijk en deelgemeenten kunnen één rariteit selecteren die ze graag aan de man willen brengen. Belangrijk detail: er moet een mooie anekdote aan vasthangen. Verkopers kunnen hun voorwerp met bijhorende anekdote indienen via www.sinksen.be waarna ze gecontacteerd worden met meer info over de afhaling van het voorwerp. Op zondag 31 mei gaat de gezelligste online Sinksenrommelveiling dan van start. Men kan ervoor kiezen om de opbrengst aan het goede doel ‘De Kier’ te schenken. Zij zetten zich in voor de strijd tegen kansarmoede. 

Kinderen in de wolken

Sinksen is hét Kortrijkse gezinsevenement bij uitstek en roept daarom alle Kortrijkse creatieve kinderen, mama’s en papa’s op: kleuren jullie mee jullie eigen stoep in, zodat elke straat in elke wijk en de gehele stad kleur krijgt? Thema: in de wolken. Academie Kortrijk daagt jou graag uit via www.sinksen.be. Het resultaat van die ingekleurde stad wordt via foto/video vastgelegd op zondagnamiddag. Deel gerust ook zelf je foto’s met de hashtag #sinksen20.

De slimste deelgemeente

Op maandag 1 juni zoeken we vanuit ons kot “De slimste deelgemeente van Kortrijk”! Een ludieke Sinksenquiz zorgt hier voor originele uitdagingen. Vzw Ludiek organiseert hiervoor in de week vóór Sinksen al voorrondes, waarna op maandag de apotheose volgt. Wie kwalificeert zich voor de live finale om de trots van zijn of haar buurt te verdedigen? Wie kroont zich tot hét quiztalent van Kortrijk? In een quiz die via livestream te volgen zal zijn, ontdekken we het allemaal. De quiz richt zich niet enkel op echte quizfanaten, maar zal voor iedereen toegankelijk en plezierig zijn! 

Muziek bij je thuis

Een Sinksen zonder optredens? Ondenkbaar! Hou de muziekprogrammatie in de gaten op www.sinksen.be en geniet vanuit je kot van prachtige concerten. Muziekcentrum Track en JC Tranzit slaan de handen in elkaar voor een dj@home contest. Kortrijkse dj’s tussen 12 en 26 jaar kunnen hun set van 15-20 minuten uploaden op YouTube en de link van hun video mailen naar info@muziekcentrumtrack.be. Een set inzenden kan tot 15 mei om 16 uur. Daarna maakt de jury (Dj Santy, 2kg hoofdvlees en SNS) een top 3 uit alle inzendingen die hun set op Sinksen draaien! 

Samen 8500 km & KVK Sinksen challenge

Eveneens ondenkbaar is een Sinksen zonder Kortrijk Loopt. 8500 is het aantal loop/wandelkilometers dat we tijdens het Sinksenweekend met z’n allen willen verzamelen. Loop of wandel jij mee? Registreer je via de website vanaf 26 mei voor de 5 of 11km of gewoon de afstand die jij zelf wil! Ook KV Kortrijk daagt de virtuele bezoekers uit. Zo willen we allen het virtueel het Guldensporenstadium vullen. Zondag 31 mei volgt dan een unieke voetbalbeleving!

Schrijf nu in voor de 5 km   Schrijf nu in voor de 11 km

Radiomakers gezocht 

Sinksen kaapt een radiofrequentie (92.2FM) vanaf zaterdagavond 30 mei. Voor deze unieke editie van Radiosinksen zoekt de stad samen met Medialab Quindo enthousiaste presentatoren en journalisten. Dit is dé kans om je stem te laten horen en je media-ambities waar te maken. Zin om mee te werken aan Radiosinksen? Stuur vóór 11 mei een fragment van maximaal 1 minuut met je beste presentatieskills naar info@quindo.be.

Hapje en drankje

Last but not least: geen Sinksenfeestje zonder Sinksenhapje en Sinksendrankje! De Kortrijkse horeca knutselt en kookt smakelijke pakketten in elkaar die je zal kunnen bestellen op sinksen.be.
Zo lang de voorraad strekt. Voor de chef-koks onder ons voorzien we een authentiek Kortrijks recept om thuis uit te proberen.

Alle nieuws en info?

Volg www.sinksen.be