Samen houden we het netjes!

Onze stad doet er alles aan om openbare plaatsen net te houden. We hebben een vuilnisbakkenplan,  peukentegels, camera’s tegen sluikstort… Maar ook heel wat inwoners steken de handen uit de mouwen.

Mooimakers

Mooimakers is het initiatief van OVAM, Fost Plus en VVSG tegen sluikstort. Kortrijkse scholen, verenigingen, maar evengoed inwoners op individuele basis helpen de stadsdiensten een handje door hun eigen straat of omgeving op te ruimen.

Kortrijk Kraaknet

In juli 2018 riep ook Natacha Jaumain een burgerinitiatief in het leven dat een voorbeeld wil stellen. Iedere derde zondag van de maand neemt Kortrijk Kraaknet een deel van het stadscentrum of een deelgemeente onder handen. Daarvoor doet het initiatief een beroep op vrijwilligers uit die bewuste buurt. Op 20 januari is Heule aan
de beurt. Stad Kortrijk en Imog zorgen voor logistieke ondersteuning en extra communicatiemiddelen.

Sensibiliseren

Kortrijk Kraaknet wil naast actie ondernemen ook mensen bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling en klimaatopwarming. Zo is er een facebookpagina waar regelmatig berichten en tips verschijnen over duurzaamheid. Bij de opruimacties sluiten vaak gezinnen met (jonge) kinderen
aan. Voor Natacha is dat heel belangrijk, want “jong geleerd is oud gedaan”.

Help mee

Draag zelf je steentje bij aan een nette stad door je eigen stoep en goot te onderhouden. Gooi geen afval op straat, maar maak gebruik van de openbare vuilnisbakken. Of beter nog: probeer minder afval te produceren.
Merk je sluikstort op in je buurt? Meld het dan zeker via het gratis nummer 1777.

Lees meer over Kortrijk Kraaknet 

Lees meer over afval