Recyclagepark Heule opnieuw open voor alle afvalfracties

Gepubliceerd op Maandag 03 mei 2021

Op dinsdag 4 mei opent het recyclagepark in Heule opnieuw haar poorten. Het recyclagepark is omgebouwd tot een volwaardig intergemeentelijk DIFTAR-park waar je net als in Rollegem en Harelbeke terecht kan met gratis en betalende afvalfracties. Het recyclagepark in de Maandagweg sluit definitief de deuren.

Het recyclagepark langs de Lage Dreef in Heule was gesloten sinds 8 februari voor verbouwingen. Daarvoor kon je er enkel terecht met de gratis (groene) afvalfracties. Om er een volwaardig intergemeentelijk recyclagepark van te maken waar je ook de oranje en rode afvalfracties kwijt kan, zoals in Rollegem en Harelbeke, zijn o.a. weegbruggen geïnstalleerd en is het park met 1.200 m² uitgebreid. Lichte vrachten zijn net zoals in Rollegem niet toegelaten op het recyclagepark van Heule.

Reserveren

Ook de openingstijden zijn serieus uitgebreid in vergelijking met voor de sluiting. Het park is nu 38 uren per week open: dinsdag van 14 tot 19 uur, woensdag van 9 tot 19 uur, donderdag van 14 tot 19 uur, vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 8 tot 16 uur. Voor een bezoek aan het recyclagepark in Heule moet je, zoals voor Rollegem, reserveren. Dat kan online via www.kortrijk.be/recyclageparken. Er is ook een camera geïnstalleerd waarop je kan zien hoe druk het is op het park. Een link naar die beelden is ook te vinden op www.kortrijk.be/recyclageparken.

Recyclagepark Maandagweg sluit definitief

Nu het recyclagepark in Heule terug open is, wijzigen de openingsuren van het recyclagepark in Rollegem. Dat zal voortaan open zijn op maandag van 14u tot 19u, dinsdag van 9u tot 13u, woensdag van 14u tot 19u, donderdag van 9u tot 13u, vrijdag van 14u tot 19u en op zaterdag van 8u tot 16u.

De heropening van het recyclagepark in Heule betekent ook dat het recyclagepark in de Maandagweg definitief sluit. Dat recyclagepark was vrijdag 30 april voor de laatste keer open. Naast de recyclageparken in Heule, Rollegem en Harelbeke kunnen inwoners van Kortrijk ook terecht op alle andere intergemeentelijke recyclageparken van de Imog-regio : Zwevegem, Deerlijk, Beveren-Leie, Waregem, Wielsbeke, Spiere-Helkijn (enkel gratis fracties) en Kruisem.

De werken in Heule werden begeleid door Imog, studiebureau Sweco tekende de plannen, het Kortrijkse Bam Technics installeerde de DIFTAR-uitrusting en Donck grondwerken stond in voor de infrastructuurwerken. De verbouwingen kosten 520.000 euro. Vlaanderen voorziet daarvan een vierde in subsidies.

Alle info over de recyclageparken vind je op www.kortrijk.be/recyclageparken.