Recordzomer voor Minigolf Overleie dat 6.000ste bezoeker verwelkomt

Gepubliceerd op Donderdag 01 september 2022

Op woensdag 31 augustus mocht Minigolf Overleie de 6.000ste bezoeker van het jaar verwelkomen. Dat maakt 2022 een absoluut recordjaar. De minigolf kreeg van vzw Het Ventiel ook een award voor haar 'Warm hart voor mensen met (jong) dementie'. Ook in september is de minigolf nog open, zij het enkel tijdens de weekends of via reservatie.

Vorig jaar kwamen 5.234 bezoekers een balletje slaan in Minigolf Overleie. Het coronajaar 2020 is geen referentie, maar ook tussen 2017 en 2019 schommelde het aantal bezoekers steeds rond de 5.000. 2022 is nu dus al een recordjaar. En dat record mocht niet zomaar voorbijgaan. De 6.000ste bezoeker kreeg uit handen van schepen Stephanie Demeyer een gratis ijsje en een ticketje om volgend jaar nog eens te komen spelen.

De minigolf opende dit jaar haar deuren tijdens de paasvakantie. De absolute topdag was donderdag 4 augustus met 116 bezoekers (65 volwassenen en 51 kinderen). Er waren dit jaar ook speciale acties tijdens vader- en moederdag en daarnaast was de minigolf dit jaar meer in trek om een verjaardag te vieren of met een grotere groep vriendjes samen te komen. Ook heel wat scholen en kampen kwamen langs. Wie nog wil minigolfen, kan dat nog tot eind september tijdens het weekend of via reservatie op een ander moment. Een volwassene betaalt 3 euro, een kind (-12) 1 euro. 

Award 'Warm hart voor mensen met (jong)dementie' van vzw Het Ventiel

De grote toegankelijkheid van minigolf Overleie zorgt ervoor dat zowel kinderen als ouderen makkelijk hun weg vinden en zich thuis voelen. Zo kreeg minigolf Overleie twee weken geleden nog de award ‘Warm hart voor mensen met (jong)dementie' van vzw Het Ventiel. Met die award wil Het Ventiel appreciatie tonen aan plekken waar mensen met (jong)dementie zich welkom voelen, waar ze als mens gezien en behandeld worden. Dat gaat vaak om kleine dingen, dat goed gevoel, dat kleine tikkeltje meer dat mensen met (jong)dementie twinkels in de ogen geeft, dat ervoor zorgt dat ze zich op hun gemak voelen, dat partners datzelfde gevoel geeft, dat ze denken ‘hier kom ik terug’… dat goede gevoel waar iedereen recht op heeft.