Projectcoördinator digitale transformatie (A1a-A3a)

29 mei 201923 juni 2019

Kortrijk is een stad in beweging in een snel veranderde wereld. Dat deze snel veranderende wereld ook een digitale wereld is geworden heeft een belangrijke impact op de IT-afdeling die hierdoor een leidende rol krijgt in innovaties en initiatieven om de digitale wereld te omarmen voor de burgers en allerlei organisaties die onze stad rijk is. Om mee de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen uit te bouwen zoeken we een ‘Projectcoördinator digitale transformatie’.

De Job

Als ‘Projectcoördinator digitale transformatie’ ben je mee verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de IT-omgeving van de groep Kortrijk en richt je daarbij in hoofdzaak op de software en data. Je onderhoudt nauwe contacten met de collega’s van de diverse diensten om hun behoefte te detecteren en te vertalen naar concrete digitale transformatie projecten.

Je staat als projectcoördinator in voor de analyse en de implementatie van (software) projecten. Deze kunnen gericht zijn op de interne of externe dienstverlening. Binnen deze projecten vorm je de schakel tussen jouw collega’s (de interne klanten uit diverse diensten) en de leverancier. Je begeleidt het volledig traject van bij de vraagfase van de (interne) klant, over de analyse, de aanbesteding tot de concrete uitvoering, lancering en nazorg. Je draagt met je kennis bij aan de verdere invulling van de volledige IT-architectuur.

De verantwoordelijkheden
 • Je bent het aanspreekpunt en de trekker van projecten die een focus hebben op digitale transformatie. Je gaat hierbij steeds projectmatig te werk met een duidelijke zin voor verantwoordelijkheid, een klantgerichte ingesteldheid en analytische geest.
 • Je bouwt de IT-architectuur en softwareplaat verder uit rekening houdend met een verregaande digitalisering en een toenemend aantal elektronische diensten voor de burger en de medewerkers. Je formuleert proactief adviezen ter verbetering van de algemene werking. Hierbij streef je naar een efficiënte en kwaliteitsvolle ondersteuning van de medewerkers.
 • Bij de voorbereiding van informatisering van bestaande, nieuwe of geoptimaliseerde werkprocessen breng je samen met de klant en andere relevante stakeholders binnen het werkproces de behoeftes in kaart en kan je die vertalen naar een lastenboek.
 • Bij de uitvoering van de informatisering sta je in voor het opstellen van de kwaliteitseisen op functioneel vlak en de kwaliteitscontrole van de oplossing. Je doet dit met een focus om een goed evenwicht te vinden in procesbenadering versus product beschikbaarheid. Je bent goed op de hoogte van de business processen waarrond je analyse werk verricht.
 • Je bent steeds op de hoogte van de laatste nieuwe trends en ontwikkeling op vlak van digitale dienstverlening en staat open om je expertise binnen het vakdomein verder uit te bouwen en te ontwikkelen.
 • Je bouwt een intern en extern netwerk uit en legt hiervoor de nodige contacten met interne collega’s, collega’s van andere overheden en leveranciers.
 • Je onderhoudt relaties met leveranciers.
Kenniscompetenties
 • Je kent de principes van goed projectmanagement.
 • Je hebt ervaring met veranderingsprocessen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt bij voorkeur (uitgebreide) kennis van en ervaring met:
  • Webtoepassingen en -instrumenten, zoals CMS, usability…
  • Databanken.
  • XML, API…
  • IT Enterprise Architecture.

Download de volledige functiebeschrijving.

Het aanbod
 • Een contract van onbepaalde duur op A1a-A3a-niveau (na 2 x 6 maanden).
 • Maaltijdcheques van 5,50 euro (na 6 maand) en hospitalisatieverzekering (na 1 jaar).
 • Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer en fietsvergoeding van 0,23 euro/km
 • Een mooi verlofpakket en een flexibel uurrooster.
 • Naast anciënniteit vanuit openbare sector/onderwijs, kan ook anciënniteit op basis van relevante ervaring in de privé-sector of als zelfstandige meegerekend worden, met een maximum van 18 jaar.
 • Een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.
De toelatingsvoorwaarden

Via Werving:

 • Je hebt een masterdiploma in de richtingen IT, wiskunde, economie... (exacte wetenschappen). OF
 • Je hebt geen masterdiploma maar wel minimum 4 jaar aantoonbare relevante beroepservaring als projectleider IT of businessanalist en slagen voor een niveau- en  capaciteitstest.
De Selectieprocedure

Deel 1: Screening van de CV's op basis van de vooropgestelde toelatingsvoorwaarden

 • Kandidaten met een masterdiploma die voldoen aan de vooropgestelde toelatingsvoorwaarden worden uitgenodigd voor het interview.
 • Kandidaten zonder masterdiploma die voldoen aan de vooropgestelde ervaringsvoorwaarde worden na het slagen in de capaciteitstest uitgenodigd voor het interview.

Deel 2 : Capaciteitstest (online)

Kandidaten die niet in het bezit zijn van een masterdiploma maar wel minimum 4 jaar aantoonbare relevante beroepservaring als projectleider of businessanalist hebben, moeten slagen in een capaciteitstest om toegelaten te worden tot de selectieprocedure. De geslaagde kandidaten worden uitgenodigd voor het interview.

Deel 3 : Case gevolgd door interview 

De kandidaten krijgen op voorhand een case toegestuurd die ze aan de jury voorstellen. Tijdens het interview wordt verder ingegaan op de case en peilen we naar de competenties, kennis en ervaring alsook naar je persoonlijkheid en motivatie. Het minimale resultaat om als geslaagd beschouwd te worden is 50/100.

Timing:  Kandidaten ontvangen op donderdag 27 juni 2019 de case via mail, de deadline om deze opnieuw in te dienen is zondag 30 juni 2019 om 23u59. Het interview gaat door op maandag 8 juli 2019 tussen 12 uur en 17 uur.

De geslaagde kandidaten worden opgenomen in de wervingsreserve met een geldigheid van 2 jaar.

Solliciteren

Inschrijven kan enkel digitaal via https://www.jobsolutions.be/register/3942 tot en met 23 juni 2019. Heb je nog vragen? Dan kan je steeds terecht bij Team HR – Lut Vanderbeken - 0478 50 24 45 of vacatures@kortrijk.be.

Bij groep Kortrijk staan we open voor de diversiteit van kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.

Projectcoördinator digitale transformatie