Positief dat Stad Kortrijk fors inzet op werkgeluk en welzijn van zijn medewerkers

Gepubliceerd op Vrijdag 25 november 2022
Twee collega's zitten op een muurtje voor VORK

Tijani Sarhan en Thomas Vanneste zijn twee van de 1.800 medewerkers van Stad Kortrijk. “De stad doet enorm veel voor het werkgeluk van alle collega’s”, klinkt het. Stad Kortrijk biedt de mogelijkheid om onder medewerkers de banden aan te halen, maar leert hen ook voldoende deconnecteren.

Bij de sportdienst leidt Tijani een team van veertien medewerkers. Het team is verantwoordelijk voor drie sporthallen. “Stad Kortrijk is de beste werkgever waar ik ooit voor heb gewerkt”, lacht Tijani. “En dat zeg ik niet zomaar. Ik heb vroeger voor grote organisaties gewerkt in Antwerpen en Gent.”



“De ondersteuning die ik hier krijg, heb ik nooit elders gekregen”, vervolgt Tijani. “Je kan hier altijd bij iemand terecht als je vragen of problemen hebt. Je kunt opleidingen volgen en er zijn heel wat mogelijkheden om van dienst te switchen of door te groeien. Daarnaast is de band met de collega’s uitstekend”, aldus de 47-jarige sportfanaat, die bij Stad Kortrijk is gestart als zaalmedewerker en vandaar naar zijn huidige functie is geëvolueerd.

Grote collegialiteit

Thomas werkte eerst bij het OCMW van Kortrijk als maatschappelijk werker. Eerder dit jaar zette hij de stap naar een andere functie binnen Stad Kortrijk. Hij werkt halftijds als woningcontroleur en halftijds als renovatiebegeleider op de dienst Bouwen, Milieu en Wonen. “Iedereen helpt iedereen”, bevestigt Thomas. “Toen ik hier in juni begon en mijn weg moest zoeken, heb ik heel veel steun gekregen van collega’s. Stad Kortrijk geeft zijn medewerkers stabiliteit en vertrouwen, maar ook flexibiliteit en vrijheid, gekoppeld aan verantwoordelijkheid. Er is een grote collegialiteit, los van diploma of graad. En dat ik op vijf minuutjes van het stadhuis woon, is natuurlijk een extra voordeel. Ik kon het hier echt niet beter treffen.”

Activiteiten

Naast de teambuildingdagen die iedere dienst vrij kan kiezen en invullen, hecht Stad Kortrijk ook veel belang aan mentale en fysieke gezondheid. Voor het project Kortrijk in Form organiseert de stad onder meer webinars en activiteiten rond beweging en gezonde voeding. Aanvankelijk waren die op telewerkers gericht, maar intussen zijn ze beschikbaar voor alle medewerkers.



“Als ploegbaas had ik het in het begin wel wat moeilijk om te deconnecteren”, zegt Tijani. “Maar mijn collega’s hebben me geleerd om meer gestructureerd te werken. Nu lukt dat uitstekend.” “Ook in mijn job lukt deconnecteren vrij goed”, zegt Thomas. “En dat zie ik ook bij mijn teamgenoten. Maar voor anderen ligt dat misschien moeilijker. Daarom vind ik het positief dat Stad Kortrijk fors inzet op deconnecteren. Een gezond evenwicht is noodzakelijk. Ook afstand leren nemen van je werk hoort daarbij.”

Word jij de nieuwe collega van Tijani en Thomas? Ontdek onze vacatures.