Politiezone VLAS heeft nieuwe thuishaven

Op 3 december neemt Politiezone Vlas zijn intrek in een nieuw politiecommissariaat aan de Minister De Taeyelaan in Kortrijk.

De politiezone Kortrijk-Kuurne-Lendelede ontstond in 2001 bij de eenmaking van de politiediensten in ons land en kreeg de naam VLAS, kortweg PZ Vlas. Die naam verwijst naar de vlasnijverheid die de Leiestreek grote welvaart heeft gebracht. Het hoofdcommissariaat en twee andere politiegebouwen bevonden zich van meet af aan in Kortrijk. Daarnaast hebben ook Kuurne en Lendelede elk hun eigen lokale politiepost. 

In de PZ Vlas werken zo’n 300 politiemensen die volgende opdrachten uitvoeren: wijkwerking, onthaal, interventie, politionele slachtofferbejegening, lokale opsporing en lokaal onderzoek, openbare orde en verkeer.

De drie huidige en heel verouderde politiegebouwen in Kortrijk maken vanaf maandag 3 december 2018 plaats voor één nieuw, modern en functioneel politiecommissariaat, gelegen in de Minister De Taeyelaan 9 in Kortrijk. Het nieuwe commissariaat beantwoordt aan de comforteisen van de burgers en helpt de politiemensen om
klantvriendelijk en professioneel te werken.

Politie op afspraak

Wil je een klacht of aangifte doen? Maak dan vooraf een afspraak via de website www.pzvlas.be, zo vermijd je eventuele wachttijden.

Wanneer kan je zonder afspraak een aangifte doen of een vraag stellen aan de onthaalbediende?
• Maandag t.e.m. vrijdag: van 8 tot 19.30 uur
• Zaterdag: van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur
• Zon- en feestdagen: gesloten
Buiten deze openingstijden kan je, bij dringende gevallen, ter plaatse de muurtelefoon gebruiken.

Wanneer en hoe kan je PZ Vlas telefonisch bereiken?
• Voor politiehulp ter plaatse: Bel 101, elke dag en nacht - 24 uur op 24 uur
• Voor administratieve vragen (met keuzemenu): bel 056 23 96 11, van maandag t.e.m vrijdag van 8 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur

Niet dringende meldingen via e-mail of social media?
pz.vlas@police.belgium.eu
www.facebook.com/PolitiezoneVlas
• Twitter: @pzvlas

Opgelet: e-mail, twitteraccount en facebookpagina worden niet permanent gecontroleerd. Voor dringende meldingen en politiehulp ter plaatse bel je steeds naar 101. Je belt beter een keer te veel dan te weinig!