Perplx

perplx

Circusfestival PERPLX (Marke)

 

PERPLX betekent niet alleen de start van de zomer, maar ook een brede waaier aan merkwaardige voorstellingen. In Groot-Kortrijk en Wevelgem strijken op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli eigenaardige internationale circusvogels neer die hun artistiek werk met het publiek willen delen. We lichten hier alvast een tipje van de sluier op.

Het Australische gezelschap Gravity & Other Myths zal ongetwijfeld verbazing wekken met de Belgische première van hun nieuwe spectaculaire creatie ‘Backbone’ in de Schouwburg Kortrijk. In het ontmoetingscentrum van Marke speelt het Argentijnse Poyo Rojo hun mix van hedendaagse dans en acrobatie, opnieuw een Belgische première. In het park rond het OC staat dan weer het kleine, intimistisch pareltje ‘L’enfant qui…’ van Théâtre d’un jour in hun Mongoolse joert.

Het park rond OC Marke is meer dan ooit het kloppende hart van het festival. Iedereen kan er gratis rariteiten meepikken zoals bizarre imkers met eigenaardige bijen, een tetra-workshop, circusinitiatie, of den draad. Of je kan een terrasje doen en simpelweg genieten van de sfeer. * Volledig programma en praktische informatie op www.perplx.be.