Pascal Coppé componeert filmmuziek

Gepubliceerd op Vrijdag 16 december 2022
Pascal Coppé

Kortrijkzanen zijn van alle markten thuis. Dat bewijst ook Pascal Coppé. De Heulenaar greep in november 2021 net naast een prestigieuze internationale muziekprijs.

Muzikale vorming

Pascal Coppé (49) is koster-organist in Bissegem en Heule Watermolen. Hij is al van jongs af aan in de ban van science fiction en filmmuziek. “De eerste film die ik in de bioscoop zag, was Cocoon. De soundtrack van James Horner maakte een diepe indruk. Vanaf mijn elfde stu­deerde ik harmonie, begeleidingspraktijk, piano en orgel aan het Kortrijkse Conservatorium.”

Muzikale reis

“Doorheen de jaren componeerde ik al meerdere stuk­ken die ook begeleid worden door beelden. Mijn laatste project was A Journey into the Universe: een muzikale reis door het universum met zang van sopraan Françoise Vanhecke. We traden samen op in de kerk van Bissegem en OC De Vonke in Heule.”

Muzikale wedstrijd

“Intussen waagde ik al enkele keren mijn kans op inter­nationale wedstrijden. Bij de laatste editie van de Marvin Hamlisch International Music Awards was ik genomineerd in de categorie kortfilms. Helaas won ik niet, maar het was wel een geweldige ervaring. Het wakkerde mijn droom aan om professioneel filmcomponist te worden, want ik doe niets liever dan verhalen vertellen via muziek.”

Meer nieuws uit het stadsmagazine