Paradise leeft voort via duurzame drinkbakken

Gepubliceerd op Maandag 03 januari 2022

Moderna products, een vaste waarde en gekende naam binnen de pet-industrie, lanceert gerecycleerde drinkbakjes afkomstig van een Paradise Kortrijk kunstproject. Kunstenaar Choi Jeong-Hwa maakte, in samenwerking met het Belgische familiebedrijf Moderna "Happy Together", een kunstinstallatie van kleurrijke kattenbakken en huisdierbedden die op de Grote Markt stond. Dit kunstwerk werd gerecycleerd tot drinkbakjes die gratis worden aangeboden aan de horeca in Kortrijk.

Triënnale voor actuele kunst

Paradise Kortrijk 2021 was een interactief kunstenparcours dat de voorbije maanden het decor van de Kortrijkse binnenstad inpalmde met hedendaagse kunstwerken. Het internationale kunstproject was een reactie op onze huidige leefwereld. Meer dan 30 kunstenaars engageerden zich voor de triënnale.

Één van hen is Choi Jeong-Hwa. Hij maakte, in samenwerking met het Belgische familiebedrijf MODERNA, "Happy Together". Choi creëert kunst uit abiotisch plastic en is sinds de jaren negentig gefascineerd door plastic objecten. Hij maakte voor Paradise Kortrijk een buitensculptuur met kleurrijke kattenbakken en huisdierbedden, die hij tentoonstelde op de Grote Markt. Choi toont zo de harmonie tussen mens en natuur. De kunstenaar suggereert al ordenend een methode om plastic bruikbaar te maken en om de geest van plastic te herbekijken als iets dat niet louter wegwerpbaar is.

Door de producten van het kunstproject te recycleren en te hergebruiken, maken we de cirkel rond. De drinkbakjes worden de komende weken uitgedeeld aan de horecaondernemers op de Grote Markt van Kortrijk. Zo kunnen hun klanten en huisdieren eindeloos genieten van een uniek stukje kunst.

Wil je er zelf ook één?

Ga dan zeker langs in het stadhuis (Leiestraat 21) of in museum Texture (Noordstraat 28), waar je gratis de gerecycleerde drinkbakjes kan afhalen tijdens de openingsuren. Museum Texture is open van dinsdag tot en met zondag, telkens tussen 10 en 17 uur. Er zijn zo'n 1.000 drinkbakjes beschikbaar.