Openingsweekend Schouwburg Kortrijk

14 september 201816 september 2018

Nieuw seizoen voor Schouwburg Kortrijk

Schouwburg Kortrijk stoomt zich klaar voor de start van het nieuwe cultuurjaar.  In het weekend van 14, 15 & 16 september viert het cultureel centrum traditioneel het openingsweekend. De curatoren van dienst: Compact Disk Dummies. Jong maar met een uitgesproken en frisse kijk op kunst en cultuur. 

Een intens openingsweekend

De curatoren zijn Lennert en Janus Coorevits. Beter gekend onder de naam van de muziekgroep: Compact Disk Dummies. Vanaf het prille begin volgt Schouwburg Kortrijk de carrière van de broers Coorevits. Na hun overwinning in de voorronde van Kunstbende Kortrijk, winnen ze al snel de Humo’s Rock Rally. Hun artistiek parcours is heel interessant. De muziek van de Dummies zit boordevol synthesizers en catchy zangfrases. Het artwork van de videoclips zijn steeds van uitzonderlijke kwaliteit.  Je kan hen momenteel ook aan het werk zien als  huisband van ‘De Ideale Wereld’.

Vrijdag 14 september – 20u15 – ‘The Only Way is UP’ – Boris Van Severen en Jonas Vermeulen
Vanaf 19u00: gratis en open receptie mét officiële opening door Compact Disk Dummies

‘The Only Way is UP’ van Boris Van Severen en Jonas Vermeulen is de openingsvoorstelling. “Boris Van Severen en Jonas Vermeulen een Schouwburgseizoen laten openen, is een statement. Dit is geen klassieke full-house-Schouwburgvoorstelling,” zegt Alexander Ververken “want er staan geen bekende namen op het podium. Maar hun werk is wel heel goed gemaakt en innovatief. Twee dj-booths staan op scène en met muziek die doet denken aan Air en Daft Punk. Zelf ben ik fan van elektronische muziek. Dus ik kijk enorm uit naar deze voorstelling.” 

Vanaf 19 uur is iedereen welkom in Schouwburg Kortrijk. We trakteren met een drankje om het seizoen goed in te zetten. De Compact Disk Dummies zetten het nieuwe cultuurjaar in met een, wellicht eigenzinnige, speech. Er zijn nog plaatsen voor de  voorstelling om 20u15. Reserveer je zitje via www.schouwburgkortrijk.be

Zaterdag 15 september – 21u00 – ‘Compact Club’ – Compact Disk Dummies & Friends

Op zaterdagavond verandert het podium van Schouwburg Kortrijk in een club. Compact Disk Dummies nodigen heel wat artistieke vrienden uit en bouwen een feest in ware circusstijl. Naast een volledige set van de Compact Disk Dummies zien we ook Joris Hessels, Gili, Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Meis (+ nog véle andere) aan het werk. De Compact Club is volledig uitverkocht.

Zondag 16 september – v.a. 10u00 – Autovrije Zondag

Ook tijdens Autovrije Zondag ligt de focus op jongeren. Maar dan wel de allerjongsten. Op het Schouwburgplein is er een Schuimparty én een gezellige pop-up-schouwburgschuimbar. Afgelopen zomer bouwden twee vrijwilligers van Buda::lab samen met De Compact Disk Dummies een gigantische synthesizer. De synthesizer is het centrale instrument in het oeuvre van de Compact Disk Dummies. Via de grote synthesizer kunnen jong en oud hun eerste stappen zetten in het maken van eigen synth-geluiden.

Lees meer over de Schouwburg