Nieuws - meest recent

01/04

Eule Mart is een maandelijke ontmoetingsplaats voor jong en oud waar er een gevoel van herkenbaarheid en verbinding ontstaat tussen de lokale producent en consument. Een sociaal gebeuren vol bruisende activiteiten die iedereen bekoren: een ‘danske’ of klauterpartij voor de kids, een drumles voor de papa, ‘nen goeien apero’ voor de mama en dat terwijl er voedsel en non-food aan de man wordt gebracht.

Op vrijdag 28 april presenteren we je een staalkaart van Kortrijks muzikaal talent. 

Voor één avond worden de Budastraat, de Overleiestraat en de Sint-Amandslaan vanaf 18.30 uur omgetoverd tot één heuse muziekstraat met meer dan 40 concerten op 14 verschillende locaties.

De Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan Marke geeft om 18.30 uur het startschot met een stapconcert door de muziekstraat.

Kom en geniet van de muziek!

Toegang is gratis.

Lokale helden

Op dinsdag 21 maart staan meer dan 100 teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. Ook vanuit Kortrijk doen we mee. Via dit initiatief van de Fietsersbond en haar
Franstalige tegenhanger GRACQ wil Kortrijk fietsers feliciteren. Een positieve boodschap voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer.

Tijdens het weekend van 25 en 26 maart 2017 schakelen we over naar het zomeruur! Deze omschakeling gebeurt in de nacht van zaterdag op zondag: om 2 u. 's nachts wordt de klok 60 minuten vooruit gezet en wordt het dus 3 u.

De zonnekaart toont voor elk gebouw in Vlaanderen hoe geschikt het is voor zonnepanelen. Kijk op de zonnekaart via energiesparen.be/zonnekaart en tik jouw adres in.

Zo weet je meteen of jouw dak geschikt is om te investeren in je eigen groene energieproductie. 

 

De voorbereidingswerken voor het Stationsproject Kortrijk starten op maandag 20 maart 2017. Hierdoor kan er vanaf 20 maart 2017 niet meer geparkeerd worden op het pleingedeelte van het Stationsplein. Op de parkeerplaatsen langs de woningen geldt er ook een parkeerverbod. In de week van 3 april kan er weer op straat geparkeerd worden.

20/03

Wereldwijd is 21 maart de Internationale Dag tegen Racisme. Om dit onder de aandacht te brengen lanceert Unia een nationale campagne met de hashtag #GeefMe1Minuut. In heel België roept Unia jongeren op om grappige selfies of creatieve filmpjes te maken met de postkaarten die je nu in je handen hebt. Zo kan je tonen dat niemand in hokjes past.

Heb je zin om samen met je vrienden een uitdaging aan te gaan en wil je ook nog eens naar huis met een vette prijs? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

De inspiratiesessie met Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck, architect en stedenbouwkundige Joachim Declerck en schepen bouwen en wonen Wout Maddens lokte vorige donderdag veel volg naar de Budascoop. Bekijk het videoverslag en de presentaties online!

De Poort vzw lanceerde begin januari een blog over het BENOveren van een huurwoning onder de naam BENHUUR. Dit is een pilootproject binnen Kortrijk Renoveert. De Poort vzw renoveert de woning aan de Meensesteenweg 37 en houdt daarbij rekening met de hoge ambities op het vlak van energieprestaties. Op de blog kan je het volledige verbouwproces van de woning stap voor stap volgen.

27/04

Op donderdag 27 april kan je in de openbare bibliotheek van Kortrijk speeddaten met een boek

Over boeken gesproken