Nieuws - meest recent

19/08

Op zaterdag 19 augustus gaat de 2de editie van Balls & Beats door op de basketterreinen net voor Sportcampus Lange Munte. Tijdens Balls & Beats komen streetbasket en goeie beats samen. Dit is een event in kader van de Buiten Bewegen campagne van VZW Sportplus in samenwerking met dé locals B en Beatblender.

Tijdens de meezingavonden van Vlaanderen Zingt staat het publiek centraal. De bezoekers zingen samen populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Het repertoire bestaat uit zowel Nederlandstalige als Engelse en Franse liedjes.
Op 10 juli strijkt Vlaanderen Zingt neer aan de Groeningelaan in Kortrijk. Je bent natuurlijk van harte welkom om mee te zingen in de massa maar we zijn ook nog op zoek naar een 30-tal personen die op het podium willen het voortouw nemen bij de zang

14/07

Foodtrucks vol Franse lekkernijen, een avondmarkt en een plein ondergedompeld in mediterraanse sferen, dat is ‘Les Délices du Sud’ op 14 en 15 juli op de Veemarkt. De liveband “Salade de fruits” zorgt voor sfeer en ambiance. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel. Of wat dacht je van een wedstrijdje petanque?

Naar aanleiding van de feestdagen op 11 en 21 juli en 15 augustus sluiten de stadsdiensten de deuren. Hou ook rekening met de brugdag maandag 14 augustus. Ook dan zijn de stadsdiensten in het stadhuis gesloten. Voor heel wat diensten gelden andere openingsuren en sluitingsmomenten in juli en augustus. Maak er kennis mee via onze website.

Het festival Perplx is ook meegestapt in het UiTPAS verhaal.
Het volledige festivalprogramma komt in aanmerking voor UITPAS. Spaar per dag een punt. Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming genieten 80% korting op de prijs van een ticket.

Haal dus vlug je UiTPAS bij één van de verkooppunten en spaar puntjes!

Momenteel kijken we binnen de buitenschoolse kinderopvang uit naar (m/v) assistent kinderbegeleiders buitenschoolse kinderopvang - niveau D1-3 - 0.50 VTE voor opdrachten bepaalde duur of vervangingsopdrachten.

05/07

De strafste films komen naar Kortrijk: deze zomer nodigt Canvas alle filmliefhebbers uit voor een filmvoorstelling, inclusief foodtrucks en zomerbar. De film is de keuze van een bekende filmliefhebber die de film ter plaatse inleidt, samen met een vaste host en een wisselende collega-filmkenner.

Brochure van Horeca Vlaanderen boordevol inspiratie voor een kindvriendelijke horecazaak.

24/06

Op een groene oase langsheen de Leie kan je zaterdag 24 juni op Overleie genieten van hapjes, drankjes en barbecue, een pianoconcert , Kubb-en,... Je kan er zelfs de deelnemers aan de Midzomerrun tot 3 keer toe luidkeels komen aanmoedigen.

26/06

De zomer is in aantocht! In Kortrijk betekent dit o.a. elke maandagavond vanaf 26 juni t.e.m. 28 augustus om 20 uur genieten van de heerlijke klanken van de klokkenspelen (beiaard of carillon) uit de Kortrijkse Sint-Maartenskerk of het Belfort op de Grote Markt. Je vindt gezellige luisterplekken op een terrasje, in het begijnhof of op het Van Daleplein.