Ontdek Kortrijk vanop het water

Gepubliceerd op Maandag 22 april 2024
Karl

Kortrijk en de Leie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad speelt daarop in door waterrecreatie te stimuleren. Karl Verniers is sinds een jaar havenmeester.

Havenmeester

Karl: “Als havenmeester ben ik het eerste aanspreekpunt voor zowel boottoeristen met een vaste ligplaats als voor passanten. Ik help hen waar nodig: waar kunnen ze tijdens hun verblijf iets eten, hun afval kwijtraken, zich wassen, … Het watertoerisme is jaarlijks goed voor honderden overnachtingen. Wat betreft buitenlandse bezoekers vormen Britten de meerderheid, maar ik mocht zelfs al een Australiër verwelkomen.”

Bootbeleving en peddelplezier

“Naast mijn rol als havenmeester run ik ook het bootverhuurbedrijf De Keper. Ik begon in 2015 met twee boten, maar ondertussen groeide het aanbod tot zes boten. Dat illustreert treffend de boost van het watertoerisme, dat blijft evolueren. Andere vaste waarden zijn Cruize46, Amanzie en Tankkd. Recent kwamen er initiatieven bij zoals de SUPSUP CLUB, waarbij je een SUP-board met een QR-code uit een box aan de Handelskaai haalt. Een primeur dit vaarseizoen is kajakverhuur van het bedrijf Dobber die volgens hetzelfde principe werkt. Mensen die Kortrijk vanop het water verkennen, zijn altijd verrast omdat ze de stad op een totaal andere manier beleven.” 

Meer info

Havenmeester: havenmeester@kortrijk.be - 0485 82 92 06

Website Visit Kortrijk

Meer nieuws uit het stadsmagazine