Nieuwe brochure blikt terug op 100 jaar Schouwburg Kortrijk

Gepubliceerd op Woensdag 09 september 2020
100jaar

Schouwburg Kortrijk viert in 2020 zijn 100e verjaardag. Dat verdient feest, vertier en een beetje geschiedenis. In een nieuwe publicatie graven we in het rijke verleden van de Kortrijkse cultuurtempel. De brochure past in de reeks van 'De Broeltorens', 'Het Historisch Stadhuis' en de 'Sint-Maartenskerk'. 

De eerste stevige wortels van het huidige stadstheater vind je niet in 1920, maar al halfweg de 15e eeuw. De voorgeschiedenis van de Schouwburg Kortrijk is bevolkt door rederijkerskamers en een eerste 'verloren' schouwburg. De huidige Schouwburg kwam er niet zonder slag of stoot. Er werd bovendien veel meer gedaan dan enkel toneeltje spelen. 

Het volledige verhaal ontdek je in de nieuwe brochure 'Schouwburg Kortrijk: 100 jaar geschiedenis'. De publicatie is vanaf zondag 13 september (Open Monumentendag) gratis te verkrijgen in Schouwburg Kortrijk en Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark.

Open Monumentendag

Ter gelegenheid van de 100e verjaardag biedt Schouwburg Kortrijk een blik achter de schermen tijdens Open Monumentendag. De rondleidingen zijn intussen volzet, maar je kan wel nog steeds vrij binnenlopen om enkele historische decorstukken uit de collectie te bekijken. En er is meer.. Tijdens Open Monumentendag kan je in Kortrijk een orgelconcert meepikken in de Sint-Maartenskerk of je trekt je wandelschoenen aan en kiest voor ofwel de rondleiding Hart van Kortrijk of voor de vrije wandeling met de ErfgoedApp. Het aantal deelnemers is steeds beperkt. Het volledige programma vind je op www.kortrijk.be/omd 

Digitale versie 'Schouwburg Kortrijk: 100 jaar geschiedenis'