Nieuw wegdek voor verbindingsweg tussen Leuzestraat en Konijntjespad

De verbindingsweg maakt deel uit van het Argendaal-wandelpad en de mountainbikeroute Kortrijk-Spiere-groene lus Kortrijk en sluit aan op het Konijntjespad dat verder doorloopt naar de Doornikserijksweg. De heraanleg is een samenwerking tussen de heer en mevrouw Hans Mylle en Tine Laevens en de stad Kortrijk.

De verbindingsweg tussen de Leuzestraat en het Konijntjespad  is in slechte staat. De voorbije winterperiode is de toestand nog verslechterd. Op veel plaatsen is de asfaltverharding helemaal verbrokkeld en komt de onderliggende steenslag aan de oppervlakte te liggen. De heraanleg is echt nodig. De werken starten op 19 maart en duren tot eind april 2018.

Verkeerssituatie

Tijdens de werken is de voetweg steeds ontoegankelijk voor fietsers en voetgangers. Vanaf 9 april zal ook de Leuzestraat afgesloten worden voor alle verkeer ter hoogte van de haakse bocht (tussen Sasboslaan en Tobergse). Er is een omleiding voorzien via de Bellegemsestraat, Leuzestraat, IJzerhandstraat, Dottenijsestraat, Ronsevaalstraat, Doornikserijksweg en omgekeerd.

De woningen in Bellegembos blijven bereikbaar via de Leuzestraat. De Leuzestraat blijft bereikbaar via de Bellgemsestraat en Doornikserijksweg tot aan de werfzone.