Nieuw trouwcadeau voor Kortrijkse koppels

Gepubliceerd op Maandag 18 juli 2022

Koppels die in Kortrijk trouwen, krijgen tijdens de plechtigheid in het stadhuis traditioneel een geschenkje mee naar huis. De voorbije zeven jaar waren dat kwaliteitsvolle linnen servetten, gemaakt door Verilin uit Heule. Dat bedrijf ontwierp nu speciaal voor de Kortrijkse bruidsparen een nieuw geschenk: een tafelloper, ideaal voor een romantisch etentje aan de eigen keukentafel. Creatieve duizendpoot Wim Opbrouck werkte mee aan het ontwerp. Een uniek stuk dus, voor een uniek moment.

Het is een traditie: op het einde van de trouwceremonie krijgen de kersverse bruidsparen een geschenkje van de stad om hun huwelijk te vieren. Velen herinneren zich nog het peper- en zoutvat. De afgelopen zeven jaar konden de koppels kiezen tussen een set blauwe, groene, roze of grijze linnen servetten om mee naar huis te nemen. Sinds juli 2015 werden er zo 2.000 sets uitgedeeld. Tijd voor iets nieuws, dacht producent Verilin.

Het bedrijf uit Heule, gespecialiseerd in hoogwaardige linnen producten, ontwierp een nieuw trouwcadeau, opnieuw een uniek stuk speciaal gemaakt voor de Kortrijkse trouwers: een linnen tafelloper. Daarmee kunnen ze aan tafel een moment van rust, gezelligheid en verbinding creëren of een romantische tête-à-tête die de herinnering aan hun trouwdag en de romantiek in de huiskamer kan doen oplaaien. Op de loper staat een geborduurde tekening van de hand van acteur-muzikant-presentator Wim Opbrouck. 'Huisje, boompje, beestje' is een knipoog naar het samenwonen en het getrouwde leven. Net als bij de servetten kunnen de koppels ook hier een kleur kiezen: lichtbruin of donkerblauw zoals de originele pennentekening van Wim Opbrouck.