Mondmasker dragen verplicht op markten en drukke plaatsen en in horeca

Gepubliceerd op Woensdag 22 juli 2020
Afbeelding mondmasker verplicht

Op donderdag 23 juli heeft de Nationale Veiligheidsraad enkele extra veiligheidsmaatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Horeca: contactgegevens achterlaten

Vanaf zaterdag 25 juli moeten alle klanten van horecazaken een mondmasker dragen als ze zich in de zaak verplaatsen. Als ze bijvoorbeeld binnengaan, als ze naar buiten gaan of voor een toiletbezoek. Eén iemand per tafel zal contactgegevens moeten achterlaten om contactopsporing te vergemakelijken. De horeca-uitbaters zullen de gegevens 14 dagen moeten bijhouden.

Drukke plaatsen en en openbare markten

Op drukke plaatsen zal het vanaf 25 juli ook verplicht zijn om een mondmasker te dragen. De stad bekijkt momenteel over welke plaatsen het gaat en zal daarover zo snel mogelijk communiceren.  

Het dragen van een mondmasker is vanaf 25 juli ook verplicht op alle markten in Kortrijk en deelgemeenten. Stewards zullen controleren of iedereen een mondmasker draagt. Concreet gaat het over een verplichting voor de volgende markten: de maandagmarkt in het centrum van Kortrijk, de dinsdagmarkt in Bissegem, de woensdagmarkt in Rollegem, de donderdagmarkt in Kooigem, de vrijdagmarkt op Overleie en de zondagmarkt in Marke.