Mondmasker dragen verplicht in Kortrijkse stadsgebouwen 

Gepubliceerd op Maandag 13 juli 2020
Afbeelding mondmasker verplicht

Sinds woensdag 15 juli moet iedereen een mondmasker dragen in het publieke deel van alle stadsgebouwen. Deze maatregel kadert in de strijd tegen Covid-19. 

In winkels, winkelcentra en andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen is het sinds zaterdag 11 juli 2020 verplicht om een mondmasker te dragen. Dat besliste het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en gebedshuizen is een mondmasker dragen verplicht. 

Verplicht voor stadsmedewerkers en publiek 

Een mondmasker dragen is verplicht voor zowel de stadsmedewerkers als  bezoekers en publiek. Stadsmedewerkers mogen het mondmasker afzetten in hun kantoor en in vergaderruimtes. Uiteraard moeten zij ook de basisrichtlijnen in acht nemen, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden, de ruimte voldoende verluchten en een goede handhygiëne voorzien.

Medewerkers achter het loket mogen het masker afzetten wanneer ze achter een plastic scherm zitten én oordelen dat het nodig is voor het voeren van een duidelijk gesprek. Bezoekers moeten het mondmasker te allen tijde aanhouden. Stad Kortrijk behoudt zich het recht voor om bezoekers zonder mondmasker de toegang tot stadsgebouwen te ontzeggen.