Met Itsme veilig en handig het Thuisloket van de stad gebruiken

Gepubliceerd op Woensdag 04 juli 2018

Voortaan kan je via je smartphone attesten opvragen van het Thuisloket. Kortrijk is de eerste West-Vlaamse stad die deze service aanbiedt. Sinds begin februari kan je behalve de bestaande methodes ook gebruik maken van de Itsme-app op je smartphone om je te identificeren op het Kortrijkse Thuisloket. Zo kan je snel en eenvoudig tal van attesten en uittreksels opvragen. Itsme is even veilig als het gebruik van je e-ID en een stuk gebruiksvriendelijker. 

Hoe werkt het?

De Itsme-app vervangt al je kaartlezers, wachtwoorden en tokens door één persoonlijke geheime code van vijf cijfers. Je kan ook inloggen met je vingerafdruk indien jouw smartphone dat toelaat.

De website maakt dan een verbinding met de app en toont welke gegevens je zal delen. Indien je akkoord gaat, volstaat één klik om je te identificeren en al jouw documenten op te vragen.

Om Itsme te kunnen gebruiken is wel een eenmalige verificatie vereist. Dat kan via jouw bank, indien je een rekening hebt bij één van de grootbanken (KBC, ING, BNP Paribas Fortis, HelloBank!, Fintro of Belfius) of met je e-IDkaartlezer op de website van Itsme. 

Eenmaal de registratie voltooid is, kan je jezelf met één simpele klik identificeren op het Thuisloket.

Lees meer over Itsme

Ga naar het Thuisloket