Levensloop

22 september 201823 september 2018

Levensloop Kortrijk, een initiatief van de Stichting tegen Kanker, is aan de 5de editie toe. De lustrumuitgave vindt plaats op een nieuwe datum én een andere locatie: 22 en 23 september op campus GUSCO, het voormalig Sint-Amandscollege aan de Diksmuidekaai.

Sleutelmomenten

Tijdens de openingsceremonie op zaterdag om 15 uur wandelen de vechters - zij die kanker overwonnen hebben of een behandeling ondergaan – een ereronde aangemoedigd door het publiek. Om 21.30 uur is er een kaarsenceremonie, een ingetogen herinneringsmoment. Meer dan 3000 kaarsjes toveren de Leieboorden en de fietsersbrug om tot een feeëriek decor.
Tijdens de slotceremonie op zondag vanaf 14.30 uur wandelt iedereen een ereronde.
Daarna maken de organisatoren het voorlopig eindbedrag bekend. De opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek tegen kanker.

Parcours

Een nieuwe locatie betekent een nieuw parcours. Dat nieuwe parcours loopt langs de Leie via de Diksmuidekaai, Budabrug, IJzerkaai, Groeningebrug… en is 1,2 km lang. Het Levensloopdorp vind je op de GUSCO-campus.

Hoe steun je Levensloop?

Via www.levensloop.be sluit je je aan bij één van de teams. Of je komt naar het  Levensloopdorp tussen zaterdag 22 september vanaf 15 uur en zondag 15 uur. Langs het
parcours en in het dorp vind je veel toffe plekjes om te supporteren.

Schrijf je nu in en/of kom meer te weten