Lesgever Sport (B1-B3)

Gepubliceerd op Vrijdag 22 april 2022
22 april 202231 mei 2022

Team Sport organiseert zwem- en beweegactiviteiten voor verschillende doelgroepen doorheen het jaar en tijdens de vakanties. Als lesgever sta je in voor het begeleiden van verschillende sportdisciplines in deze jaaractiviteiten en in de sportkampen.

Hou je van sport en deel je dit enthousiasme graag met een groep leerlingen? 
Versterk je graag een paar uur per week ons team van sportlesgevers? 

Schrijf je nu in
 

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT? 

Je komt terecht in een dynamisch team dat het sportbeleid van de stad Kortrijk op een innoverende en kwalitatieve manier vormgeeft. Het team bestaat uit ongeveer 70 medewerkers (sportzaalmedewerkers, sportbeheerders, deskundigen in diverse beleidsthema’s op vlak van sport en bewegen, sportlesgevers …)

Team Sport zet in op een sterk educatief en gedifferentieerd sport- en beweegaanbod in samenwerking met heel wat interne en externe partners, heeft een goed uitgebouwd ondersteuningsbeleid en staat in voor de ontwikkeling en exploitatie van duurzame sport- en beweeginfrastructuur in de stad en deelgemeenten. Daarnaast zet team Sport ook in op topsport, gamification en e-sport.

Team Sport durft experimenteren op vlak van nieuwe trends in het sportlandschap en stippelt tegelijkertijd een degelijke langetermijnvisie m.b.t. sport en bewegen in de stad uit.

Team Sport maakt deel uit van de directie Vrije Tijd waar steeds gezocht wordt naar meerwaarde in afstemming en samenwerking tussen de teams én met respect voor de eigenheid van de diverse sectoren.

 

WAT ZIJN JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN 

 • Je begeleidt sportlessen en sportkampen

 • Je bent deskundige in je vak

 • Je communiceert op een open en professionele manier

 • Binnen team Sport word je ingeschakeld voor diverse projecten, afhankelijk van je interesses en competenties.

Belangrijk voor deze functie:  

 • Logischerwijs zoeken we iemand die houdt van sporten en tijdens de sportlessen dit enthousiasme ook kan overbrengen. 
 • Omwille van het (in eerste instantie) beperkte uurrooster, is het zeker mogelijk om deze functie te combineren met een (voltijdse) job in daguren.  We zoeken vooral extra sportlesgevers voor de naschoolse lessenreeksen: na 16u00 en ook op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Starten als sportlesgever bij Kortrijk is dus meestal in een eerder beperkte prestatiebreuk (een aantal uren per week). Wanneer er extra uren vrij komen, wordt er altijd eerst navraag gedaan bij de sportlesgevers of zij meer uren wensen te werken bij Kortrijk. Op die manier kan je – als je dit wenst – je aantal uren stelselmatig uitbreiden.
 • Tijdens de selectieprocedure gaan we graag met jou in gesprek over je beschikbaarheden en sportspecialisaties.

Meer info

 

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

Onze waarden en bedrijfscultuur spelen een cruciale rol in ons verhaal. We vinden het dan ook belangrijk dat elke medewerker de Kortrijkse waarden uitdraagt. Ben je ondernemend? Sta je open voor andere meningen? Durf je open communiceren? En ben je een echte teamplayer. Dan zal je je helemaal kunnen vinden in onze filosofie. Kom meer te weten over onze missie en  waarden. 

 

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN? 

 • Een contract van onbepaalde duur op B-niveau.

 • Een deeltijds contract: sportlesgevers starten meestal met een contract van 5u per week Afhankelijk van je beschikbaarheid en je sportspecialisaties kan het aantal uur al van bij je opstart iets hoger liggen, maar in eerste instantie blijft dit sowieso beperkt (en dus combineerbaar met een andere job). Wanneer er extra uren vrij komen, wordt er altijd eerst navraag gedaan bij de sportlesgevers of zij meer uren wensen te werken bij Kortrijk. Op die manier kan je – als je dit wenst – je aantal uren stelselmatig uitbreiden. 

 • Maaltijdcheques van 7,00 euro. 

 • Een gratis hospitalisatieverzekering met gunsttarief voor partner en kinderen. 

 • Gratis aansluiting bij GSD-V

 • Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer. 

 • Fietsvergoeding. 

 • Eindejaarspremie. 

 • Groepsverzekering (tweede pensioenpijler). 

 • Een mooi verlofpakket (33 tot 35 dagen) en een flexibel uurrooster. 

 • Naast anciënniteit vanuit de openbare sector of onderwijs, kan ook relevante ervaring uit de privésector of als zelfstandige meegerekend worden met een maximum van 18 jaar. 

 • Een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen. 

Ontdek waarom het zo fijn is om voor Kortrijk te werken op werkenbijkortrijk.be of lees de veelgestelde vragen. 

 

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE  VOLDOEN?

 • Je hebt een bachelor diploma bij voorkeur een diploma Sport en Bewegen, Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie, Sport, …
 • Ook zonder bachelordiploma kan je toegelaten worden tot deze selectieprocedure, na het slagen van een online niveau- en capaciteitstest.

Wervingsreserve 

Alle geslaagde kandidaten worden opgenomen op een wervingsreserve die minstens twee jaar geldig is, met mogelijkheid tot verlenging. Door onder andere enkele pensioneringen, zullen we de komende periode regelmatig op zoek gaan naar extra sportlesgevers. Om deze vacatures in te vullen, zullen we beroep doen op de werfreserve van deze selectie.

 

HEB JE INTERESSE? 

Inschrijven kan tot en met 31 mei 2022, enkel digitaal via  Lesgever Sport (jobsolutions.be)

 

HEB JE VRAGEN? 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Lies Decock, de selectieverantwoordelijke voor deze procedure, via vacatures@kortrijk.be of  056 27 85 73. 

 

Bij Kortrijk staan we open voor de diversiteit van kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap. 

 

Lesgever Sport

Lesgever Sport