Laat jouw wijk herleven met een straatfeest. Bewoners zorgen voor gezelligheid, stad biedt ondersteuning.

Gepubliceerd op dinsdag 01 juni 2021

Zoals het er nu naar uitziet, komen er vanaf 9 juni opnieuw versoepelingen rond de coronamaatregelen. Ook straat- en wijkfeesten zullen binnenkort eindelijk opnieuw mogelijk zijn. Met de zomer in aantocht is het tijd om opnieuw gezellig samen te komen met de buren en dat wijkgevoel weer aan te wakkeren. En daar helpt de stad maar al te graag bij. Wist je bijvoorbeeld dat je met jouw wijk een feestcheque van 100 euro kan aanvragen? En voortaan kan je ook een ‘wijkfeestpakket’ met o.a. een tent, tafels en een muziekinstallatie ontlenen, volledig gratis. De stad heeft daarnaast nog tal van andere initiatieven die inwoners helpen om hun wijk gezelliger te maken. Het volledige aanbod is vanaf vandaag terug te vinden op de overzichtelijke nieuwe website www.gezelligewijk.be.

Het 'wijkfeestpakket' voor straatfeestjes bestaat o.a. uit een tent, een muziekinstallatie met een box, een guirlande, 10 strandstoelen en 2 schraagtafels. Het pakket wordt gratis geleverd en opgehaald door het team Evenementen van de stad. 

Creëer een gezellige wijk met feestcheques, picknickbanken, vergroeningspremies...

Naast het 'wijkfeestpakket' voorziet de stad een ruim aanbod van andere initiatieven die bewoners helpen om hun wijk gezelliger te maken. Die zijn nu allemaal gebundeld op de website www.gezelligewijk.be. Je vindt er naast het 'wijkfeestpakket' bijvoorbeeld ook info terug over de feestcheque van 100 euro die je kan aanvragen voor een wijkfeest. Wil je van jouw straat tijdelijk een autovrije speelstraat maken? Hier kan je de aanvraag doen. Heeft jouw wijk een gezellig plekje waar wel een picknickbank zou mogen staan? Dat kan je ook hier aanvragen. Er is kortom heel wat te vinden om van jouw wijk een gezellige wijk te maken.

Wil je een wijkfeest organiseren, doe dan jouw aanvraag via het evenementenloket: https://www.kortrijk.be/evenementenloket