Laat je vaccineren

Gepubliceerd op Maandag 29 maart 2021

Campagne roept Kortrijkzanen, Harelbekenaren en Kuurnenaren op om zich massaal te laten vaccineren

17 Kortrijkzanen, 14 Harelbekenaren en een tiental Kuurnenaren zeggen luid en duidelijk tegen hun stadsgenoten: "Laat je vaccineren". Vanaf deze week verschijnt hun boodschap in het straatbeeld en online. Ze roepen alle andere Kortrijkzanen op om zich ook te laten vaccineren. Ook in Harelbeke en Kuurne willen ambassadeurs met deze sensibiliseringscampagne eventuele twijfelaars over de streep trekken. In VAXPO zijn intussen al 5.710 vaccins gezet.

Op de campagne-afbeelding staan de ambassadeurs trots met hun arm ontbloot. Een hartje toont een fictieve afdruk van hun vaccin. "Laat je vaccineren", is de gemeenschappelijke boodschap. Daarnaast geven ze ook de reden mee waarom iedereen hun voorbeeld moet volgen. De foto's zijn van stadsfotograaf Bas Bogaerts. Het zwart-wit benadrukt de authenticiteit. De Kortrijk-portretten verschijnen vanaf deze week overal in het straatbeeld. Ze hangen aan stadsgebouwen, worden getoond op de schermen van de stad en zullen ook te zien zijn bij lokale handelaars. Ook op de sociale media zullen de beelden verspreid worden. Kuurne en Harelbeke trappen hun campagne in de komende weken af.

De massavaccinatie in VAXPO komt intussen op toerental. 5.710 inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne kregen er al een coronavaccin. Deze week krijgen nog eens 2.855 mensen hun eerste prik en 196 hun tweede prik. Dan zullen de 80-plussers een vaccin gekregen hebben. Over het algemeen zijn er bijna geen zogenaamde 'no-shows'. Volgens de cijfers gaat het om slechts 1%. In de week van 5 april zijn de 75-plussers aan de beurt in VAXPO en worden 4.760 vaccins gezet. Deze week worden meer lijnen geopend: woensdag 6, donderdag 8, vrijdag 6. Volgende week zijn er 8 lijnen open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

De Kortrijkse VAXPO-ambassadeurs

Gili (goochelaar), Stefanie Callebaut (muziekant, SX), Britt Degroote (Pomodoro), Raymond Holvoet (gepensioneerde para), Carine Coigné (oud-stadmedewerker), Carole Kints (verpleegster), Steven Coene (arts), Agathe Uwamaliya (opvoedster), Dominique Verstraete (bakker), Christophe Wils (slager), Jotte Malisse (student-ondernemer), Robert Itoko (Vrienden van Congo), Kristof D’Haene (KV Kortrijk), Paul Coussement (Polydans), Abdel Slassi (gepensioneerde), Younes El Haddaji (Red side Academy), Frank Lefevre (slager).

Harelbeekse VAXPO-ambassadeurs

Roy Silverans (zanger Morris & Son), Alain Top (burgemeester), Agnes Siedharta (Huis van Welzijn), Stijn De Winter (Down the Road), Gudrun Callewaert (Het Ventiel), Gheron Lecompte (judoka), Ashu Kumar (Huis van Welzijn), Frank Kesteloot (jeugdtrainer KRC Harelbeke), Pieter Depoortere (jeugdraad), Mike Vanwalleghem (café De Florre), Ewout Lommers (kindergemeenteraadslid), Driss Boubakraoui (vzw Bader), Mawarti Mawarti (Huis van Welzijn), Karin Campens (huisarts), Laura Success (Moni UiT-Kajuit).

Kuurnse VAXPO-ambassadeurs

Kuurne is nog volop bezig met de uitwerking van deze campagne. Volgende ambassadeurs hebben reeds bevestigd: Felice vanassche (topvolleyballer), David Claeys (koning ezel), Nele Janssen (thuisverpleegkundige), Deef Vanquackebeke (De Ververie), Herbert Verhaeghe (zanger en presentator Ment tv),  Sarah Vanluchene (jeugd), Kelly Lauwers (vrijwilliger en personeel).

Iedereen ambassadeur

Maar niet alleen de 'officiële' VAXPO-ambassadeurs kunnen anderen overtuigen van het belang van het vaccin. Kortrijk, Harelbeke en Kuurne doen een warme oproep aan elke inwoner om ook zelf campagne te voeren voor de vaccinatie. Op de website www.vaxpo.be is een Kortrijk-sjabloon beschikbaar waarin je jouw eigen foto kan opladen en jouw naam invullen. Zo kan je jouw eigen affiche maken die volledig opgemaakt is in de stijl van de campagne. Daarbij komt dan de slogan ‘tis tyd dat ut is’: het mag gedaan zijn. De vaccinatie is de weg daarnaartoe. Deze campagne wordt binnenkort ook in Harelbeke en Kuurne opgestart.

Sjabloon voor affiche